Filip Krajinović u finalu Stokholma!

Preokret srpskog tenisera protiv Karenja-Buste! Srpski teniser izgubio prvi set, ali ga to nije spriječilo da stigne do pobjede i obezbijedi skok na ATP listi.  Šapovalov protivnik Krajinoviću u finalu.  Kanadski teniser Denis Šapovalov biće protivnik Filipu Krajinoviću u borbi za titulu na ATP turniru u Stokholmu.

Tenis 19.10.2019 | 20:40
Filip Krajinović u finalu Stokholma!
Filip Krajinović je u finalu ATP turnira u Stokholmu! Briljantan preokret je momak iz Sombora priredio u prvom polufinalnom susretu, savladavši Pabla Karenja Bustu.

Krajinović je morao težim putem da stigne do završnog okršaja, jer je naspram sebe imao polufinalistu US Opena iz 2017. godine, ali je slavio u tri seta - 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Srpski teniser je u prvom setu pretrpio brejk, potom se sredinom vratio u igru i izjednačio, da bi onda u desetom gemu ponovo izgubio gem na svoj servis i time izgubio set.

Ipak, to ga nije pokolebalo, zaigrao je bolje u nastavku i odmah poveo 3:0. Na kratko je Karenjo Busta stigao do ribrejka, ali je Krajinović ponovo uzvratio istom mjerom za 6:3.

Treći set je donio samo jedan brejk, ali je taj brejk došao u pravom trenutku. Krajinović u osmom gemu uzima servis Španca, vodi sa 5:3 i onda sigurnim gemom obezbjeđuje prvo od dva mjesta u finalu.

Srbija će, ipak, imati predstavnika u finalu turnira u glavnom gradu Švedske. Janko Tipsarević sinoć nije uspeo da se izbori za nastavak sna u Stokholmu, ali to je učinio Filip Krajinović koji je danas nakon tri seta savladao Pabla Karenja-Bustu, 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Nije baš najbolje počelo po srpskog tenisera. Karenjo-Busta je zahvaljujući znatno boljoj realizaciji poena na svoj servis dolazio do neophodne sigurnosti. Fića je izgubio servis već u četvrtom gemu, ali je uzvratio tri gema kasnije. Mogao je u sledećem servis gemu još jednom da oduzme servis Špancu, ali pošto to nije učinio stigla je kazna, pa je Karenjo-Busta iskoristio drugu set loptu na Krajinovićev servis - 6:4.

U drugom setu potpuno drugačija priča. Busta se nije video na terenu, srpski teniser je ređao poen za poenom i očas posla je bilo  4:0. Do kraja su dva tenisera razmenila po brejk, pa je set završen rezultatom 6:3.

U poslednjem, trećem setu na brejk se čekalo sve do pred sam kraj. Doduše, Karenjo-Busta je mogao da dođe do važne prednosti u prvom, pa u trećem gemu, ali kada to već nije uradio, jeste Krajinović. Filip je sačekao svoj trenutak, iskoristio jednu od tri brejk lopte u osmom gemu i na kraju slavio – 6:3.

Šapovalov protivnik Krajinoviću u finalu u Stokholmu. Kanadski teniser Denis Šapovalov biće protivnik Filipu Krajinoviću u borbi za titulu na ATP turniru u Stokholmu.

Šapovalov je u drugom polufinalu bio bolji od Japanca Juičija Sugite, 7:5, 6:2 u meču koji je trajao ukupno 78 minuta.

Šapovalov je u prvom setu bio u problemu, Sugita je imao brejk i prednost od 4:2, ali je sve to prokockao.

Šapovalov je uspeo da načini preokret i stigne do 7:5 i vođstva u meču.

U drugom setu je bilo znatno lakše za Denisa, napravio je dva brejka, u prvom i petom gemu i to mu je bilo dovoljno da stigne do trijumfa.

Finale između Krajinovića i Šapovalova na programu je u nedelju od 15 časova, a ovo će im biti prvi susret.

Pobedniku turnira u Stoklohmu sledi 250 poena i nagrada od 109.590 evra.

Filip je pobedom obezbedio skok u Top 50, najverovatnije oko 45. mesta, a trijumf na turniru bi mu doneo još veći napredak, bio bi negde oko 40. mesta.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar