Почиње МЛС плеј-оф!

Најлуђе до сад, до трофеја води 13 мечева у 22 дана! Промене у најјачој "сокер" лиги на свету би требало да донесу далеко више узбуђења него раније, Атланта брани трофеј.

Фудбал 19.10.2019 | 22:10
Почиње МЛС плеј-оф!
Хаотичност плеј-оф серије може да почне, МЛС је спреман. Фудбалско првенство северноамеричке лиге улази у завршницу, а она би могла да донесе више узбуђења него икада раније.

Разлог за то је промена система доигравања, а после 34 кола у регуларном делу сезоне, 14 екипа је спремно да се бори за наслов првака МЛС лиге.

Утакмицом Атланта јунајтед - Њу Ингланд Револушн (субота 19.00) почеће плеј-оф који ће трајати тачно 22 дана, све до 10. новембра и великог финала, а управо је то разлог зашто многи у САД и Канади очекују још више забаве.

Од ове сезоне, нема двомеча у току плеј-офа, тако да ће се сви окршаји, од првог до последњег сусрета, играти на један меч, као у класичним куп такмичењима. То ће несумњиво отворити простор за велики број изненађења.

По седам најбољих тимова Источне и Западне конференције ће напасти МЛС куп и после 13 мечева знаћемо да ко ће подићи трофеј, а првопласирани у обе конкуренције су слободни у првој рунди.

Ситуација је занимљива и због тога што је "костур" такмичења од ове сезоне унапред одређен, па знамо читав пут свих тимова ка пехару, а домаћин у сваком мечу, укључујући и финале биће бољепласирани тим у регуларном делу сезоне.

То значи да ће први фаворит и далеко најбољи тим ове сезоне Лос Анђелес ФЦ бити домаћин на сваком мечу у плеј-офу, без обзира на име противника, а њих многи већ очекују у великом финалу.

Ево како изгледа "костур" МЛС плеј-офа.

Источна конференција:

1. Њујорк сити чека победника меча број 2
2. Торонто - Д.Ц. јунајтед
3. Атланта јунајтед - Њу Ингланд Револушн
4. Филаделфија Унион - Њујорк Ред Булс

Западна конференција:

5. Лос Анђелес ФЦ чека победника меча број 6
6. Минесота јунајтед - Лос Анђелес Галакси
7. Сијетл Саундерс - Далас
8. Реал Солт Лејк - Портланд Тимберс

Победници Источне и Западне конференције ће се сусрести у великом финалу, а већ у полуфиналу Запада бисмо могли да видимо дерби Лос Анђелеса.

Чикаго Фајер нашег Вељка Пауновића је имао генерално лошу сезону и поново нису успели да стигну до плеј-офа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар