Počinje MLS plej-of!

Najluđe do sad, do trofeja vodi 13 mečeva u 22 dana! Promene u najjačoj "soker" ligi na svetu bi trebalo da donesu daleko više uzbuđenja nego ranije, Atlanta brani trofej.

Fudbal 19.10.2019 | 22:10
Počinje MLS plej-of!
Haotičnost plej-of serije može da počne, MLS je spreman. Fudbalsko prvenstvo severnoameričke lige ulazi u završnicu, a ona bi mogla da donese više uzbuđenja nego ikada ranije.

Razlog za to je promena sistema doigravanja, a posle 34 kola u regularnom delu sezone, 14 ekipa je spremno da se bori za naslov prvaka MLS lige.

Utakmicom Atlanta junajted - Nju Ingland Revolušn (subota 19.00) počeće plej-of koji će trajati tačno 22 dana, sve do 10. novembra i velikog finala, a upravo je to razlog zašto mnogi u SAD i Kanadi očekuju još više zabave.

Od ove sezone, nema dvomeča u toku plej-ofa, tako da će se svi okršaji, od prvog do poslednjeg susreta, igrati na jedan meč, kao u klasičnim kup takmičenjima. To će nesumnjivo otvoriti prostor za veliki broj iznenađenja.

Po sedam najboljih timova Istočne i Zapadne konferencije će napasti MLS kup i posle 13 mečeva znaćemo da ko će podići trofej, a prvoplasirani u obe konkurencije su slobodni u prvoj rundi.

Situacija je zanimljiva i zbog toga što je "kostur" takmičenja od ove sezone unapred određen, pa znamo čitav put svih timova ka peharu, a domaćin u svakom meču, uključujući i finale biće boljeplasirani tim u regularnom delu sezone.

To znači da će prvi favorit i daleko najbolji tim ove sezone Los Anđeles FC biti domaćin na svakom meču u plej-ofu, bez obzira na ime protivnika, a njih mnogi već očekuju u velikom finalu.

Evo kako izgleda "kostur" MLS plej-ofa.

Istočna konferencija:

1. Njujork siti čeka pobednika meča broj 2
2. Toronto - D.C. junajted
3. Atlanta junajted - Nju Ingland Revolušn
4. Filadelfija Union - Njujork Red Buls

Zapadna konferencija:

5. Los Anđeles FC čeka pobednika meča broj 6
6. Minesota junajted - Los Anđeles Galaksi
7. Sijetl Saunders - Dalas
8. Real Solt Lejk - Portland Timbers

Pobednici Istočne i Zapadne konferencije će se susresti u velikom finalu, a već u polufinalu Zapada bismo mogli da vidimo derbi Los Anđelesa.

Čikago Fajer našeg Veljka Paunovića je imao generalno lošu sezonu i ponovo nisu uspeli da stignu do plej-ofa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar