БЛ: Нови шок у Баварској! Бајерн испустио побједу у 91'!

Бајерн из понора у првом минуту, до преокрета, а затим (к)икса! Баварци стигли и престигли предност Аугзбурга, а онда у посљедњим тренуцима меча остали без два бода и лидерске позиције.  Аугзбург изненадио шампиона Немачке - 2:2.

Фудбал 19.10.2019 | 19:52
БЛ: Нови шок у Баварској! Бајерн испустио побједу у 91'!
Бајерн се традиционално не иживљава над комшијама из Аугзбурга. Дође, одигра, победи и врати се у Минхен са три бода. Тако је требало да буде и данас, погодак Марка Рихтера у 26. секунди утакмице за домаћине наизглед није пореметио Баварце који су у наставку преокренули резултат головима  Левандовског и Сержа Гнабрија.

Деловало је да ће гости рутински победити, али им се у 91. минуту догодио велики кикс. Очајнички напад Аугзбурга, убацивање Кородове за Финбогасона и погодак Исланђанина за шокантних 2:2. И нови проблем за Ника Ковача. Тврдоглави тренер Бавараца је опет оставио Томаса Милера на клупи (шести пут узастопно), а пошто није победио не гине му ново рибање вечерас.

Проблем више за шампиона Немачке који је дефинитивно у кризи (у прошлом колу је изгубио од Хофенхајма код куће) је и повреда Никласа Зулеа који је напустио игру данас већ у 12. минуту. Бајерн је био бољи током целог меча, доминирао је, али није успевао да трећим голом разреши сваку дилему.

После свега платио је скупу цену, али како играју остали ривали у трци за титулу, делује да ће Баварци то временом све прегазити и да ће овај реми остати само успомена.

Кикс Бавараца није успео да искористи Лајпциг који се такође уљуљкао на свом терену и на крају освојио само бод против одличног Волфзбурга (1:1). Мислили су пулени Јулијана Наглесмана да ће им сјајни индивидуални потез Тима Вернера из 54. минута бити довољан за тријумф, али су гости преко сјајног Холанђанина Вута Вегхорста у 82. минуту стигли до бода и сачували ореол једног бунделсигаша који нема пораз. Приде, још су Вукови други на табели.

У занимљивом окршају у Бремену Милош Вељковић (Вердер) и Марко Грујић (Херта) су поделили бодове (1:1). Још једну добру ролу пружио је везиста Ливерпула на позајмици у Берлину, имао неколико добрих прилика да постигне погодак, али је шутирао непрецизно.

Унион је у Берлину зауставио Фрајбург и рустинским тријумфом од 2:0 спшустио на земљу момке са Шварцвалда који су високо летели на табели. Важан тријумф забележила је и Фортуна која је минимално поразила Мајнц поготком Ровена Хенингса у 82. минуту. 

Иако су већ у првом минуту имали заостатак од једног гола, фудбалери Бајерна успјели су као гости доћи до преокрета против Аугзбурга. Ипак, у судијској надокнади времена изгубили су два бода, али и лидерску позицију коју су имали у том тренутку.

АУГЗБУРГ - БАЈЕРН МИНХЕН 2:2 (1:1)

Шокантно је почео меч за Баварце, јер су домаћи практично у првом нападу стекли предност преко Марка Рихтера, али је Роберт Левандовски већ у 14. минуту вратио ствари на почетак.

Био је то 12. гол сјајног Пољака ове сезоне у Бундеслиги. На осам мечева!

На самом почетку наставка виђен је још један гол у мрежи домаћих, а међу стријелце уписао се Гнабри. Занимљиво, талентовани везиста посљедњих осам голова у дресу Бајерна постигао је на гостујућим теренима.

Гол у првом минуту виђен је и у престоници Њемачке, гдје је Маријус Бултер најавио славље Унион Берлина против Фрајбурга, које је потврђено у финишу меча.
Ипак, тим Нике Ковача није успио да задржи вођство.

Када се очекивао посљедњи звиждук на мечу, домаћин је у другом минуту надокнаде стигао до великог бода.

Алфред Финбогасон "отео" је Баварцима лидерску позицију, коју су могли преузети од Борусије Менхенгладбах, која вечерас има тешко гостовање имењаку у Дортмунду.

БУНДЕСЛИГА - 8. КОЛО:

Аугзбург - Бајерн Минхен 2:2 (1:1)

/Рихтер 1, ФИнбогасон 90+2 - Левандовски 14, Гнабри 49/

Фортуна Диселдорф - Мајнц 1:0 (0:0)
/Хенингс 82/

РБ Лајпциг - Волфсбург 1:1 (0:0)
/Вернер 54 - Вегхорст 82/

Унион Берлин - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Бултер 1, Ингвартсен 84/

Вердер - Херта 1:1 (1:0)
/Сарџент 7 - Лукебакио 70/

Борусија Дортмунд - Борусија Менхенгадбах (18.30)

Одиграно у суботу:

Ајнтрахт - Бајер Леверкузен 3:0 (2:0)
/Пасијенсија 4, 16 пен, Дост 80/

У недјељу:

Келн - Падерборн (15.30)
Хофенхајм - Шалке (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Менхенгладбах (-1) 16, Вофсбург 16, Бајерн Минхен 15, РБ Лајпциг 15, Шалке (-1) 14, Фрајбург 14, Ајнтрахт 14, Бајер Леверкузен 14, Борусија Дортмунд (-1) 12, Херта 11, Вердер 9, Хофенхајм (-1) 8, Фортуна Диселдорф 7, Унион Берлин 7, Аугзбург 6, Мајнц 6, Келн (-1) 4, Падерборн (-1) 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар