BL: Novi šok u Bavarskoj! Bajern ispustio pobjedu u 91'!

Bajern iz ponora u prvom minutu, do preokreta, a zatim (k)iksa! Bavarci stigli i prestigli prednost Augzburga, a onda u posljednjim trenucima meča ostali bez dva boda i liderske pozicije.  Augzburg iznenadio šampiona Nemačke - 2:2.

Fudbal 19.10.2019 | 19:52
BL: Novi šok u Bavarskoj! Bajern ispustio pobjedu u 91'!
Bajern se tradicionalno ne iživljava nad komšijama iz Augzburga. Dođe, odigra, pobedi i vrati se u Minhen sa tri boda. Tako je trebalo da bude i danas, pogodak Marka Rihtera u 26. sekundi utakmice za domaćine naizgled nije poremetio Bavarce koji su u nastavku preokrenuli rezultat golovima  Levandovskog i Serža Gnabrija.

Delovalo je da će gosti rutinski pobediti, ali im se u 91. minutu dogodio veliki kiks. Očajnički napad Augzburga, ubacivanje Korodove za Finbogasona i pogodak Islanđanina za šokantnih 2:2. I novi problem za Nika Kovača. Tvrdoglavi trener Bavaraca je opet ostavio Tomasa Milera na klupi (šesti put uzastopno), a pošto nije pobedio ne gine mu novo ribanje večeras.

Problem više za šampiona Nemačke koji je definitivno u krizi (u prošlom kolu je izgubio od Hofenhajma kod kuće) je i povreda Niklasa Zulea koji je napustio igru danas već u 12. minutu. Bajern je bio bolji tokom celog meča, dominirao je, ali nije uspevao da trećim golom razreši svaku dilemu.

Posle svega platio je skupu cenu, ali kako igraju ostali rivali u trci za titulu, deluje da će Bavarci to vremenom sve pregaziti i da će ovaj remi ostati samo uspomena.

Kiks Bavaraca nije uspeo da iskoristi Lajpcig koji se takođe uljuljkao na svom terenu i na kraju osvojio samo bod protiv odličnog Volfzburga (1:1). Mislili su puleni Julijana Naglesmana da će im sjajni individualni potez Tima Vernera iz 54. minuta biti dovoljan za trijumf, ali su gosti preko sjajnog Holanđanina Vuta Veghorsta u 82. minutu stigli do boda i sačuvali oreol jednog bundelsigaša koji nema poraz. Pride, još su Vukovi drugi na tabeli.

U zanimljivom okršaju u Bremenu Miloš Veljković (Verder) i Marko Grujić (Herta) su podelili bodove (1:1). Još jednu dobru rolu pružio je vezista Liverpula na pozajmici u Berlinu, imao nekoliko dobrih prilika da postigne pogodak, ali je šutirao neprecizno.

Union je u Berlinu zaustavio Frajburg i rustinskim trijumfom od 2:0 spšustio na zemlju momke sa Švarcvalda koji su visoko leteli na tabeli. Važan trijumf zabeležila je i Fortuna koja je minimalno porazila Majnc pogotkom Rovena Heningsa u 82. minutu. 

Iako su već u prvom minutu imali zaostatak od jednog gola, fudbaleri Bajerna uspjeli su kao gosti doći do preokreta protiv Augzburga. Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena izgubili su dva boda, ali i lidersku poziciju koju su imali u tom trenutku.

AUGZBURG - BAJERN MINHEN 2:2 (1:1)

Šokantno je počeo meč za Bavarce, jer su domaći praktično u prvom napadu stekli prednost preko Marka Rihtera, ali je Robert Levandovski već u 14. minutu vratio stvari na početak.

Bio je to 12. gol sjajnog Poljaka ove sezone u Bundesligi. Na osam mečeva!

Na samom početku nastavka viđen je još jedan gol u mreži domaćih, a među strijelce upisao se Gnabri. Zanimljivo, talentovani vezista posljednjih osam golova u dresu Bajerna postigao je na gostujućim terenima.

Gol u prvom minutu viđen je i u prestonici Njemačke, gdje je Marijus Bulter najavio slavlje Union Berlina protiv Frajburga, koje je potvrđeno u finišu meča.
Ipak, tim Nike Kovača nije uspio da zadrži vođstvo.

Kada se očekivao posljednji zvižduk na meču, domaćin je u drugom minutu nadoknade stigao do velikog boda.

Alfred Finbogason "oteo" je Bavarcima lidersku poziciju, koju su mogli preuzeti od Borusije Menhengladbah, koja večeras ima teško gostovanje imenjaku u Dortmundu.

BUNDESLIGA - 8. KOLO:

Augzburg - Bajern Minhen 2:2 (1:1)

/Rihter 1, FInbogason 90+2 - Levandovski 14, Gnabri 49/

Fortuna Diseldorf - Majnc 1:0 (0:0)
/Henings 82/

RB Lajpcig - Volfsburg 1:1 (0:0)
/Verner 54 - Veghorst 82/

Union Berlin - Frajburg 2:0 (1:0)
/Bulter 1, Ingvartsen 84/

Verder - Herta 1:1 (1:0)
/Sardžent 7 - Lukebakio 70/

Borusija Dortmund - Borusija Menhengadbah (18.30)

Odigrano u subotu:

Ajntraht - Bajer Leverkuzen 3:0 (2:0)
/Pasijensija 4, 16 pen, Dost 80/

U nedjelju:

Keln - Paderborn (15.30)
Hofenhajm - Šalke (18.00)

TABELA: Borusija Menhengladbah (-1) 16, Vofsburg 16, Bajern Minhen 15, RB Lajpcig 15, Šalke (-1) 14, Frajburg 14, Ajntraht 14, Bajer Leverkuzen 14, Borusija Dortmund (-1) 12, Herta 11, Verder 9, Hofenhajm (-1) 8, Fortuna Diseldorf 7, Union Berlin 7, Augzburg 6, Majnc 6, Keln (-1) 4, Paderborn (-1) 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar