ИТА: "Лудница" на Олимпику, Лацио од 0:3 до 3:3!

Два гола у размаку од 60 секунди постигли су "лацијали“ у другом полувремену, а онда у судијској надокнади стигли до бода против Аталанте која је на полувремену водила 3:0! Та луда Серија А! Имобиле се повампирио на полувремену, Лацио у дербију кола од 0:3 до бода против Аталанте! Невероватан меч у Риму!

Фудбал 19.10.2019 | 19:40
ИТА: "Лудница" на Олимпику, Лацио од 0:3 до 3:3!
То може само Чиро Имобиле! Лацио је ходао по ивици амбиса, навијачи су већ опевали покојника. После првог полувремена, без сумње најгорег у овој сезони, деловало је сигурно да ће Римљани претрпети пораз у дербију осмог кола Серије и да ће јавност поново дебатовати о судбини Симонеа Инзагија на клупи Лацијала. Уместо тога, причаће се и писати о магичном Имобилеу, који је успео у немогућој мисији и после 0:3 на полувремену повукао свој тим до коначнох 3:3 против Аталанте.

Јесте своја два гола дао са пенала, али их је сам и изнудио, пошто је прво неопрезан био Хозе Луис Паломино, а у судијској надокнади и резервиста Мартен де Рон. Приде је Имобиле и наместио гол Хоакину Кореи, па ће без сваке сумње бити проглашен за играча утакмице, а можда и кола, ако се неко озбиљно не потруди да му одузме ту привилегију.

Да није било Имобилеовог другог гола играч утакмице би вероватно био Пјерлуиђи Голини, који нам је данас објаснио зашто управа Аталанте толико верује у њега и због чега је Борис Радуновић морао опет на каљење.Скидао је 24-годишњи голман шутеве Луис Алберта, Корее,  па Фелипеа Каиседа и чинило се да ће успети да сачува бодове Аталанти и донесе јој прво место на табели Серије А.

Међутим, Имобиле је одбијао да умре. Иако је у првих 45 минута Лацио деловао баш тако – мртво. Дефанзивно није постојао. Аталанти је само 37 минута било довољно да стекне огроман капитал, иако није ни одиграла блистав меч. Није ни морала, Лацио је био ужасан

Два пута Луис Муријел, па онда и Папу Гомез. У размаку од 14 минута гости из Бергама су три пута матирали Томаса Стракошу. Није наравно Стракоша био крив за овакав резултат, да није било њега вероватно би Аталанта водила и убедљивије.

А онда у другом полувремену, као да је сасвим друга екипа истрчала на терен. Лацијала је било на сваком метру терена, кидисали су као гладни вукови и мимо свих очекивања учинили меч потпуно отвореним. Голини је – у то нема сумње – једини чувао госте, али нам је сада нешто јасније откуд оних 0:4 против Динама, па и са 1:2 у судару са Шахтјором. За озбиљан клуб из Лиге шампиона Аталанта превише осцилира.

На крају 3:3, праведних ако узмемо у обзир да је Лацио играо само то једно полувреме, док се Аталанта није појавила на терену у другом. Можда није ни овај бод заслужила имајући у виду шта је промашила у 89. минуту. Тешко је то и описати. Једно три или четири зицера у једној акцији. За разлику од првог полувремена, Лацио се тада бранио као да брани сам живот. 

Више од сат времена навијачи Лација гледали су катастрофалну игру свог тима, резултат 0:3 на семафору након првих 45 минута довео их је до очаја, али су се на крају ипак радовали.

Чиро Имобиле забио је са бијеле тачке у судијској надокнади за 3:3 и велико славље на римском Олимпику, упркос чињеници да су домаћини освојили само бод.

Аталанта је за 37 минута постигла три гола, а онда просула све у другом полувремену у којем је у размаку од само 60 секунди примила два гола, да би Де Рон у судијској надокнади срушио Чира Имобила који му то није опростио.

Лацио – Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Фудбалери Аталанте 56 минута били су изједначени са Јувентусом на лидерској позицији на табели у суботу послијеподне.

Толико су плаво-црни из Бергама држали вођство у "лудом“ мечу одиграном на римском Олимпику.

Домаћи фудбалери нису се видјели у првом полувремену, а гости су то знали да искористе и већ у 37. минуту на семафору је стајало 0:3.

Луис Муриел довео је госте у вођство у 23. минуту, а пет минута касније повисио на 2:0 уз мало среће. Колумбијац је убацио лопту у шеснаестерац из слободног ударца, а она је прошла кроз „шуму“ ногу  и завршила у мрежи.

Када је Папу Гомез у 37. минуту затресао мрежу за 3:0 чинило се да је све готово, али био је то тек увод у још „луђе“ друго полувријеме.

Преокрет Лација кренуо је у 69. минуту, када је Паломино оборио Имобилеа у свом шеснаестерцу, а нападач небеско-плавих искористио једанаестерац и смањио на 3:1. Гости се нису ни опоравили од овог ударца, а већ у наредном минуту Кореа је забио за 3:2 и вратио неизвјесност у овај меч.

Екипа Симонеа Инзагија кренула је на све или ништа, умало и примила четврти погодак, када су фудбалери Аталанте играли „викторије“ пред њиховим голом, а онда стигла до изједначења!

Још једном је човјек одлуке био Имобиле и поново послије једанаестерца који је сам изборио.

Де Рон је направио прекршај за најстрожу казну, Стракоша је прочитао гдје ће Италијан да шутира, али је ударац био прејак и лопта је од његове руке завршила у мрежи за коначних 3:3.

Аталанта је тако прекинула низ од три везане побједе у првенству, док ће Лацио ипак славити други узастопни реми.

Серија А 8 .коло

Лацио – Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи – Верона 18.00
Јувентус – Болоња 20.45

Недјеља

Сасуоло –Интер 12.30
Каљари – СПАЛ 15.00
Сасуоло – Рома
Удинезе – Торино
Парма – Ђенова 18.00
Милан – Леће 20.45

Понедјељак

Бреша – Фиорентина 20.45

ТАБЕЛА: Јувентус 19, Интер 18, Аталанта (+1)17, Наполи 13, Рома 12, Лацио (+1) 12, Каљари 11, Фиорентина 11, Торино 10, Верона 9, Болоња 9, Парма 9, Милан 9, Удинезе 7, Сасуоло (-1) 6, Бреша (-1) 6, СПАЛ 6, Леће 6, Ђенова 5, Сампдорија 3

Извор: мондо.ба/Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар