ITA: "Ludnica" na Olimpiku, Lacio od 0:3 do 3:3!

Dva gola u razmaku od 60 sekundi postigli su "lacijali“ u drugom poluvremenu, a onda u sudijskoj nadoknadi stigli do boda protiv Atalante koja je na poluvremenu vodila 3:0! Ta luda Serija A! Imobile se povampirio na poluvremenu, Lacio u derbiju kola od 0:3 do boda protiv Atalante! Neverovatan meč u Rimu!

Fudbal 19.10.2019 | 19:40
ITA: "Ludnica" na Olimpiku, Lacio od 0:3 do 3:3!
To može samo Čiro Imobile! Lacio je hodao po ivici ambisa, navijači su već opevali pokojnika. Posle prvog poluvremena, bez sumnje najgoreg u ovoj sezoni, delovalo je sigurno da će Rimljani pretrpeti poraz u derbiju osmog kola Serije i da će javnost ponovo debatovati o sudbini Simonea Inzagija na klupi Lacijala. Umesto toga, pričaće se i pisati o magičnom Imobileu, koji je uspeo u nemogućoj misiji i posle 0:3 na poluvremenu povukao svoj tim do konačnoh 3:3 protiv Atalante.

Jeste svoja dva gola dao sa penala, ali ih je sam i iznudio, pošto je prvo neoprezan bio Hoze Luis Palomino, a u sudijskoj nadoknadi i rezervista Marten de Ron. Pride je Imobile i namestio gol Hoakinu Korei, pa će bez svake sumnje biti proglašen za igrača utakmice, a možda i kola, ako se neko ozbiljno ne potrudi da mu oduzme tu privilegiju.

Da nije bilo Imobileovog drugog gola igrač utakmice bi verovatno bio Pjerluiđi Golini, koji nam je danas objasnio zašto uprava Atalante toliko veruje u njega i zbog čega je Boris Radunović morao opet na kaljenje.Skidao je 24-godišnji golman šuteve Luis Alberta, Koree,  pa Felipea Kaiseda i činilo se da će uspeti da sačuva bodove Atalanti i donese joj prvo mesto na tabeli Serije A.

Međutim, Imobile je odbijao da umre. Iako je u prvih 45 minuta Lacio delovao baš tako – mrtvo. Defanzivno nije postojao. Atalanti je samo 37 minuta bilo dovoljno da stekne ogroman kapital, iako nije ni odigrala blistav meč. Nije ni morala, Lacio je bio užasan

Dva puta Luis Murijel, pa onda i Papu Gomez. U razmaku od 14 minuta gosti iz Bergama su tri puta matirali Tomasa Strakošu. Nije naravno Strakoša bio kriv za ovakav rezultat, da nije bilo njega verovatno bi Atalanta vodila i ubedljivije.

A onda u drugom poluvremenu, kao da je sasvim druga ekipa istrčala na teren. Lacijala je bilo na svakom metru terena, kidisali su kao gladni vukovi i mimo svih očekivanja učinili meč potpuno otvorenim. Golini je – u to nema sumnje – jedini čuvao goste, ali nam je sada nešto jasnije otkud onih 0:4 protiv Dinama, pa i sa 1:2 u sudaru sa Šahtjorom. Za ozbiljan klub iz Lige šampiona Atalanta previše oscilira.

Na kraju 3:3, pravednih ako uzmemo u obzir da je Lacio igrao samo to jedno poluvreme, dok se Atalanta nije pojavila na terenu u drugom. Možda nije ni ovaj bod zaslužila imajući u vidu šta je promašila u 89. minutu. Teško je to i opisati. Jedno tri ili četiri zicera u jednoj akciji. Za razliku od prvog poluvremena, Lacio se tada branio kao da brani sam život. 

Više od sat vremena navijači Lacija gledali su katastrofalnu igru svog tima, rezultat 0:3 na semaforu nakon prvih 45 minuta doveo ih je do očaja, ali su se na kraju ipak radovali.

Čiro Imobile zabio je sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi za 3:3 i veliko slavlje na rimskom Olimpiku, uprkos činjenici da su domaćini osvojili samo bod.

Atalanta je za 37 minuta postigla tri gola, a onda prosula sve u drugom poluvremenu u kojem je u razmaku od samo 60 sekundi primila dva gola, da bi De Ron u sudijskoj nadoknadi srušio Čira Imobila koji mu to nije oprostio.

Lacio – Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Fudbaleri Atalante 56 minuta bili su izjednačeni sa Juventusom na liderskoj poziciji na tabeli u subotu poslijepodne.

Toliko su plavo-crni iz Bergama držali vođstvo u "ludom“ meču odigranom na rimskom Olimpiku.

Domaći fudbaleri nisu se vidjeli u prvom poluvremenu, a gosti su to znali da iskoriste i već u 37. minutu na semaforu je stajalo 0:3.

Luis Muriel doveo je goste u vođstvo u 23. minutu, a pet minuta kasnije povisio na 2:0 uz malo sreće. Kolumbijac je ubacio loptu u šesnaesterac iz slobodnog udarca, a ona je prošla kroz „šumu“ nogu  i završila u mreži.

Kada je Papu Gomez u 37. minutu zatresao mrežu za 3:0 činilo se da je sve gotovo, ali bio je to tek uvod u još „luđe“ drugo poluvrijeme.

Preokret Lacija krenuo je u 69. minutu, kada je Palomino oborio Imobilea u svom šesnaestercu, a napadač nebesko-plavih iskoristio jedanaesterac i smanjio na 3:1. Gosti se nisu ni oporavili od ovog udarca, a već u narednom minutu Korea je zabio za 3:2 i vratio neizvjesnost u ovaj meč.

Ekipa Simonea Inzagija krenula je na sve ili ništa, umalo i primila četvrti pogodak, kada su fudbaleri Atalante igrali „viktorije“ pred njihovim golom, a onda stigla do izjednačenja!

Još jednom je čovjek odluke bio Imobile i ponovo poslije jedanaesterca koji je sam izborio.

De Ron je napravio prekršaj za najstrožu kaznu, Strakoša je pročitao gdje će Italijan da šutira, ali je udarac bio prejak i lopta je od njegove ruke završila u mreži za konačnih 3:3.

Atalanta je tako prekinula niz od tri vezane pobjede u prvenstvu, dok će Lacio ipak slaviti drugi uzastopni remi.

Serija A 8 .kolo

Lacio – Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Napoli – Verona 18.00
Juventus – Bolonja 20.45

Nedjelja

Sasuolo –Inter 12.30
Kaljari – SPAL 15.00
Sasuolo – Roma
Udineze – Torino
Parma – Đenova 18.00
Milan – Leće 20.45

Ponedjeljak

Breša – Fiorentina 20.45

TABELA: Juventus 19, Inter 18, Atalanta (+1)17, Napoli 13, Roma 12, Lacio (+1) 12, Kaljari 11, Fiorentina 11, Torino 10, Verona 9, Bolonja 9, Parma 9, Milan 9, Udineze 7, Sasuolo (-1) 6, Breša (-1) 6, SPAL 6, Leće 6, Đenova 5, Sampdorija 3

Izvor: mondo.ba/Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar