Нови Златанов генијални интервју: Нисам ја животиња из Зоо врта!

"Само је један Златан Ибрахимовић и никада неће бити другога", у свом стилу поручио је легендарни нападач.  Ибрахимовић о свему: Због Марадоне бих у Наполи, због Михе у Болоњу! Милан је трагедија! “Само причају, ништа не раде. Малдини није за директора“, каже прослављени голгетер. . .

Фудбал 19.10.2019 | 23:48
Нови Златанов генијални интервју: Нисам ја животиња из Зоо врта!
Када он прича, сви слушају!

Златан Ибрахимовић и са 38 година прави разлику на терену, додуше у не тако снажној америчкој МЛС лиги, али готово на недељном нивоу воли да подсети фудбалски свет да је још велика звезда, помало призивајући и великане из Европе да му пруже још једну шансу...

Тако се недавно "нудио" Манчестер јунајтеду који има проблема са реализацијом, али далеко од тога да је то једино место на коме бисмо могли да га гледамо до краја каријере.

Наводно, на Златана су "бацили око" и неименовани тимови из Серије А.

И он нема ништа против тога...

"Италија је моја друга кућа, али желим да се борим за Скудето ако се тамо поново вратим. И даље могу да направим разлику на терену, нисам ја животиња из Зоолошког врта која служи само за разгледање!", објаснио је легендарни Швеђанин коме уговор са Галаксијем истиче у децембру после чега ће бити слободан агент.

"Имам 38 година и пун сам ентузијазма попут детета, имам исту жељу за победом као некада. То је за мене све".

Златан Ибрахимовић је казао да и даље не размишља о "животу после Америке" пошто је казао да ће све одлуке донети у договору са породицом, али ако буде и даље на терену - жели да то буде изазов за њега, да и даље "осећа" фудбал.

"Не желим да ме у Италији неко доведе само јер сам Ибрахимовић, хоћу Скудето. И даље могу да постигнем 20 голова у Серији А...", казао је Златан и објаснио зашто толико дуго "траје".

Ибрахимовић је играо за три највећа италијанска клуба: Јувентус, Интер и Милан, а свакако је највећи траг оставио код "неразура", међутим после његовог одласка у Барселону освојили су Лигу шампиона, трофеј који недостаје Ибри.

"Када сам напунио 30 година почео сам да радим као манијак на телу како бих одржао кондицију. Кажем одржао, не кажем да бих постао бољи. То је немогуће, не може боље од овога. Само је један Златан Ибрахимовић и никада неће бити другога".

Златан Ибрахимовић је ове сезоне у МЛС лиги постигао 30 голова (!) на 29 мечева, а уз то има и седам асистенција, тако да је један од најбољих играча тог такмичења...

"Када окачим копачке о клин, желим важну улогу у фудбалу, где могу да доносим одлуке. Могао бих да будем и тренер, али је то превише стреса. Остариш 10 година у једној сезону, такође не бих могао да идем на терен... Имам још пар месеци да одлучим, важно је да сам у добром физичком стању!", поручио је увек занимљиви "Ибра".

Чизма га је запамтила. Чизма га је волела. Јувентус, Интер, Милан... Златану Ибрахимовићу није било важно. Он је био плаћен да даје голове и – давао је. Навијачи су га обожавали, а и он је волео Италију. И зато у великом интервјуу за Газету дело Спорт открива да би се радо вратио у Серију А. И даље врца од самопоуздања и сматра да и са 38 година има шта да понуди.

Питање је само где? Има Ибра своју листу кандидата. Под један, Наполи и не прича Ибра први пут о томе...

“Допао ми се документара о Дијегу Марадони који сам недавно гледао. Видевши љубав града према њему, схватио бих да бих волео да осетим Наполи, било би фантастично поновити оно што је Дијего тамо урадио“, рекао је Ибрахимовић и Наполијеве навијаче послао у свет маште у којем су они опет на крову Серије А.

Међутим, Аурелио Де Лаурентис баш и није спреман да уложи велики новаац у 38-годишњег играча, па је и Ибра свестан да на Сан Паолу тешко да ће моћи да добије плату коју жели. И зато...

“Не кажем да ћу отићи тамо, коначна одлука зависи од много тога, али та навијачка база ствара ентузијазам. Са мном у тиму Сан Паоло би био пун сваке недеље. Плус ту је Карло Анчелоти, један од великана“, као да се удвара Ибра газди Наполија.

Али, држи отвореним и друге опције. Антонио Конте је сео на клупу и Интер је сада опет кандидат за титулу.

“Ње познајем лично Контеа, али сви кажу да сваког дана даје и више од целог себе. У том смислу смо исти, па претпостављам да бисмо се добро слагали. Обојица верујемо да је дух жртве једини пут до успеха. Јувентус је и даље фаворит, али Неразури расту. Наполију као да нешто недостаје. А сви остали су далеко иза“.

Далеко иза је и Болоња, али и она је опција за Ибрахимовића. Додуше, мало вероватна, али ипак опција. Само из емотивних разлога. Прецизније, због Синише Михајловића, који се са клупе бори против леукемије.

“Михајловић је пријатељ и кад бих изабрао Болоњу то би било само због њега. Недавно смо разговарали. Рекао ми је: ’Златане, овде би други трчали за тебе, само треба да стојиш горе и дајеш голове’. Хвала му, али то је мало вероватно. Ако се предомислим зваћу га одмах. Јер и даље могу да дам 20 голова у Серији А, а она је и даље референтна тачка за нападача, најтежа лига“.

Газета подсећа и да је Миланов некадашњи спортски директор Леонардо хтео да га доведе пре годину дана, али да је Иван Газидис, извршни директор, ставио рампу пошто не жели да троши паре на играче старије од 30 година. Сад је ту ново руководство, Ибра се клуба сећа по најбољем, Росонери су га вратили у живот после разочаравајуће епизоде у Барселони, али... Није то више то.

“Милан је катастрофа. Само причају, а мало раде. Ово није клуб у који смо се сви заљубили, и у Италији и широм света. Можда је превише погрешних људи у клубу. Паоло Малдини нема оно што је потребно за директора. Као играч је био један од мојих омиљених у историји фудбала, али није за директора. Да будем поштен додуше, има и тежак задатак, јер није лако радити добро са ограниченим  ресурсима“, завршава Ибрахимовић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Газзета Делло Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар