Novi Zlatanov genijalni intervju: Nisam ja životinja iz Zoo vrta!

"Samo je jedan Zlatan Ibrahimović i nikada neće biti drugoga", u svom stilu poručio je legendarni napadač.  Ibrahimović o svemu: Zbog Maradone bih u Napoli, zbog Mihe u Bolonju! Milan je tragedija! “Samo pričaju, ništa ne rade. Maldini nije za direktora“, kaže proslavljeni golgeter. . .

Fudbal 19.10.2019 | 23:48
Novi Zlatanov genijalni intervju: Nisam ja životinja iz Zoo vrta!
Kada on priča, svi slušaju!

Zlatan Ibrahimović i sa 38 godina pravi razliku na terenu, doduše u ne tako snažnoj američkoj MLS ligi, ali gotovo na nedeljnom nivou voli da podseti fudbalski svet da je još velika zvezda, pomalo prizivajući i velikane iz Evrope da mu pruže još jednu šansu...

Tako se nedavno "nudio" Mančester junajtedu koji ima problema sa realizacijom, ali daleko od toga da je to jedino mesto na kome bismo mogli da ga gledamo do kraja karijere.

Navodno, na Zlatana su "bacili oko" i neimenovani timovi iz Serije A.

I on nema ništa protiv toga...

"Italija je moja druga kuća, ali želim da se borim za Skudeto ako se tamo ponovo vratim. I dalje mogu da napravim razliku na terenu, nisam ja životinja iz Zoološkog vrta koja služi samo za razgledanje!", objasnio je legendarni Šveđanin kome ugovor sa Galaksijem ističe u decembru posle čega će biti slobodan agent.

"Imam 38 godina i pun sam entuzijazma poput deteta, imam istu želju za pobedom kao nekada. To je za mene sve".

Zlatan Ibrahimović je kazao da i dalje ne razmišlja o "životu posle Amerike" pošto je kazao da će sve odluke doneti u dogovoru sa porodicom, ali ako bude i dalje na terenu - želi da to bude izazov za njega, da i dalje "oseća" fudbal.

"Ne želim da me u Italiji neko dovede samo jer sam Ibrahimović, hoću Skudeto. I dalje mogu da postignem 20 golova u Seriji A...", kazao je Zlatan i objasnio zašto toliko dugo "traje".

Ibrahimović je igrao za tri najveća italijanska kluba: Juventus, Inter i Milan, a svakako je najveći trag ostavio kod "nerazura", međutim posle njegovog odlaska u Barselonu osvojili su Ligu šampiona, trofej koji nedostaje Ibri.

"Kada sam napunio 30 godina počeo sam da radim kao manijak na telu kako bih održao kondiciju. Kažem održao, ne kažem da bih postao bolji. To je nemoguće, ne može bolje od ovoga. Samo je jedan Zlatan Ibrahimović i nikada neće biti drugoga".

Zlatan Ibrahimović je ove sezone u MLS ligi postigao 30 golova (!) na 29 mečeva, a uz to ima i sedam asistencija, tako da je jedan od najboljih igrača tog takmičenja...

"Kada okačim kopačke o klin, želim važnu ulogu u fudbalu, gde mogu da donosim odluke. Mogao bih da budem i trener, ali je to previše stresa. Ostariš 10 godina u jednoj sezonu, takođe ne bih mogao da idem na teren... Imam još par meseci da odlučim, važno je da sam u dobrom fizičkom stanju!", poručio je uvek zanimljivi "Ibra".

Čizma ga je zapamtila. Čizma ga je volela. Juventus, Inter, Milan... Zlatanu Ibrahimoviću nije bilo važno. On je bio plaćen da daje golove i – davao je. Navijači su ga obožavali, a i on je voleo Italiju. I zato u velikom intervjuu za Gazetu delo Sport otkriva da bi se rado vratio u Seriju A. I dalje vrca od samopouzdanja i smatra da i sa 38 godina ima šta da ponudi.

Pitanje je samo gde? Ima Ibra svoju listu kandidata. Pod jedan, Napoli i ne priča Ibra prvi put o tome...

“Dopao mi se dokumentara o Dijegu Maradoni koji sam nedavno gledao. Videvši ljubav grada prema njemu, shvatio bih da bih voleo da osetim Napoli, bilo bi fantastično ponoviti ono što je Dijego tamo uradio“, rekao je Ibrahimović i Napolijeve navijače poslao u svet mašte u kojem su oni opet na krovu Serije A.

Međutim, Aurelio De Laurentis baš i nije spreman da uloži veliki novaac u 38-godišnjeg igrača, pa je i Ibra svestan da na San Paolu teško da će moći da dobije platu koju želi. I zato...

“Ne kažem da ću otići tamo, konačna odluka zavisi od mnogo toga, ali ta navijačka baza stvara entuzijazam. Sa mnom u timu San Paolo bi bio pun svake nedelje. Plus tu je Karlo Ančeloti, jedan od velikana“, kao da se udvara Ibra gazdi Napolija.

Ali, drži otvorenim i druge opcije. Antonio Konte je seo na klupu i Inter je sada opet kandidat za titulu.

“Nje poznajem lično Kontea, ali svi kažu da svakog dana daje i više od celog sebe. U tom smislu smo isti, pa pretpostavljam da bismo se dobro slagali. Obojica verujemo da je duh žrtve jedini put do uspeha. Juventus je i dalje favorit, ali Nerazuri rastu. Napoliju kao da nešto nedostaje. A svi ostali su daleko iza“.

Daleko iza je i Bolonja, ali i ona je opcija za Ibrahimovića. Doduše, malo verovatna, ali ipak opcija. Samo iz emotivnih razloga. Preciznije, zbog Siniše Mihajlovića, koji se sa klupe bori protiv leukemije.

“Mihajlović je prijatelj i kad bih izabrao Bolonju to bi bilo samo zbog njega. Nedavno smo razgovarali. Rekao mi je: ’Zlatane, ovde bi drugi trčali za tebe, samo treba da stojiš gore i daješ golove’. Hvala mu, ali to je malo verovatno. Ako se predomislim zvaću ga odmah. Jer i dalje mogu da dam 20 golova u Seriji A, a ona je i dalje referentna tačka za napadača, najteža liga“.

Gazeta podseća i da je Milanov nekadašnji sportski direktor Leonardo hteo da ga dovede pre godinu dana, ali da je Ivan Gazidis, izvršni direktor, stavio rampu pošto ne želi da troši pare na igrače starije od 30 godina. Sad je tu novo rukovodstvo, Ibra se kluba seća po najboljem, Rosoneri su ga vratili u život posle razočaravajuće epizode u Barseloni, ali... Nije to više to.

“Milan je katastrofa. Samo pričaju, a malo rade. Ovo nije klub u koji smo se svi zaljubili, i u Italiji i širom sveta. Možda je previše pogrešnih ljudi u klubu. Paolo Maldini nema ono što je potrebno za direktora. Kao igrač je bio jedan od mojih omiljenih u istoriji fudbala, ali nije za direktora. Da budem pošten doduše, ima i težak zadatak, jer nije lako raditi dobro sa ograničenim  resursima“, završava Ibrahimović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Gazzeta Dello Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar