Меси о доживотном уговору...

Меси неће доживотни уговор са Барсом! Хоће да остане, али не и да се обавеже! Не желим да останем у Барси ако нисам срећан! "Желим да се такмичим, да наставим да се борим за своје циљеве, не желим да будем овде само због уговора. Зато ми се не допада та идеја", надовезао се, али онда истакао:

Фудбал 19.10.2019 | 23:39
Меси о доживотном уговору...
Када му буде истекао последњи уговор који је у новембру 2017. продужио са Барселоном, а према ком зарађује 50 милиона евра годишње, најбоље плаћени фудбалер света Лионел Меси имаће 34 године.

Жеља председника клуба Ђозепа Марије Бертомеуа је да Аргентинац потпише доживотни уговор са јединим клубом за који је наступао и да тако остане и када одлучи да заврши непоновљиву каријеру, али изгледа да најбољи стрелац у историји "Блаугране" има другачије планове.

Или, бар, жели прво да се увери да је останак на "Камп ноу" стадиону до последње утакмице одлука због које се неће кајати.

"У једном тренутку постојали су разговори о доживотном уговору, као што је био случај и са Андресом Инијестом. Оно што сам рекао је да не желим уговор који ће ме везати. Не желим да будем овде ако нисам срећан", рекао је Меси у разговору за "Перрос де ла Цалле" емисију радио станице "Метро".

"Желим да се такмичим, да наставим да се борим за своје циљеве, не желим да будем овде само због уговора. Зато ми се не допада та идеја", надовезао се, али онда истакао:

"Али, у Барселони бих остао цео свој живот", подсетио је да не жели и да никада није желео да оде.

Све даје Барселона да веже Лионела Месија за себе до краја његове каријере, да не стрепи кад год се примакне финиш његовог уговора. Али, Аргентинац неће такву обавезу.

Меси не показује знаке да би да напусти Ноу Камп, чак је пре неколико дана поручио да све што жели у животу има у Барселони и да нема намеру да се сели. А, опет, неће да се обавеже уговором до краја каријере. Никад се не зна, ваља увек имати још једну опцију.

Поново се воде преговори између председника Барсе Хозепа Бартомеуа и Месијевог оца, који му је уједно и менаџер. Тема је нови уговор, али Лионел је открио да неће бити доживотни.

“Тачно је да ми је Барселона понудила уговор до краја каријере, али рекао сам им да не желим да се “закључам” на такав начин. Желим да наставим да играм, да се борим за клупске циљеве. Могу и желим да останем овде до краја, али не тако што ћу се на то обавезати уговором”, рекао је Меси за АС.

Идеја челника Барселоне је да са првом звездом клуба потпише уговор не само до краја његове играчке каријере, него да Меси остане бренд Каталонаца и након тога. Сада је у понуди уговор на десет година. Лионел је на потезу.

Према уговору који истиче у јуну 2021, Барселона годишње на плату своје "десетке" издваја преко 70 милиона евра. Меси је у каријери постигао 604 гола уз 244 асистенције на 629 утакмице за плаво-црвене.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар