Mesi o doživotnom ugovoru...

Mesi neće doživotni ugovor sa Barsom! Hoće da ostane, ali ne i da se obaveže! Ne želim da ostanem u Barsi ako nisam srećan! "Želim da se takmičim, da nastavim da se borim za svoje ciljeve, ne želim da budem ovde samo zbog ugovora. Zato mi se ne dopada ta ideja", nadovezao se, ali onda istakao:

Fudbal 19.10.2019 | 23:39
Mesi o doživotnom ugovoru...
Kada mu bude istekao poslednji ugovor koji je u novembru 2017. produžio sa Barselonom, a prema kom zarađuje 50 miliona evra godišnje, najbolje plaćeni fudbaler sveta Lionel Mesi imaće 34 godine.

Želja predsednika kluba Đozepa Marije Bertomeua je da Argentinac potpiše doživotni ugovor sa jedinim klubom za koji je nastupao i da tako ostane i kada odluči da završi neponovljivu karijeru, ali izgleda da najbolji strelac u istoriji "Blaugrane" ima drugačije planove.

Ili, bar, želi prvo da se uveri da je ostanak na "Kamp nou" stadionu do poslednje utakmice odluka zbog koje se neće kajati.

"U jednom trenutku postojali su razgovori o doživotnom ugovoru, kao što je bio slučaj i sa Andresom Inijestom. Ono što sam rekao je da ne želim ugovor koji će me vezati. Ne želim da budem ovde ako nisam srećan", rekao je Mesi u razgovoru za "Perros de la Calle" emisiju radio stanice "Metro".

"Želim da se takmičim, da nastavim da se borim za svoje ciljeve, ne želim da budem ovde samo zbog ugovora. Zato mi se ne dopada ta ideja", nadovezao se, ali onda istakao:

"Ali, u Barseloni bih ostao ceo svoj život", podsetio je da ne želi i da nikada nije želeo da ode.

Sve daje Barselona da veže Lionela Mesija za sebe do kraja njegove karijere, da ne strepi kad god se primakne finiš njegovog ugovora. Ali, Argentinac neće takvu obavezu.

Mesi ne pokazuje znake da bi da napusti Nou Kamp, čak je pre nekoliko dana poručio da sve što želi u životu ima u Barseloni i da nema nameru da se seli. A, opet, neće da se obaveže ugovorom do kraja karijere. Nikad se ne zna, valja uvek imati još jednu opciju.

Ponovo se vode pregovori između predsednika Barse Hozepa Bartomeua i Mesijevog oca, koji mu je ujedno i menadžer. Tema je novi ugovor, ali Lionel je otkrio da neće biti doživotni.

“Tačno je da mi je Barselona ponudila ugovor do kraja karijere, ali rekao sam im da ne želim da se “zaključam” na takav način. Želim da nastavim da igram, da se borim za klupske ciljeve. Mogu i želim da ostanem ovde do kraja, ali ne tako što ću se na to obavezati ugovorom”, rekao je Mesi za AS.

Ideja čelnika Barselone je da sa prvom zvezdom kluba potpiše ugovor ne samo do kraja njegove igračke karijere, nego da Mesi ostane brend Katalonaca i nakon toga. Sada je u ponudi ugovor na deset godina. Lionel je na potezu.

Prema ugovoru koji ističe u junu 2021, Barselona godišnje na platu svoje "desetke" izdvaja preko 70 miliona evra. Mesi je u karijeri postigao 604 gola uz 244 asistencije na 629 utakmice za plavo-crvene.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar