Овације за Типсу: Покушавате да ме расплачате и успјева вам!

Јанко Типсаревић рекао је да када би могао да бира како ће завршити каријеру, да би то сигурно био начин на који је изгубио у четвртфиналу Стокхолма.  Јанков опроштај од АТП тура: Осећам се срећно, поносно, тужно. . .  "Да сам могао да бирам начин на који бих завршио каријеру, то би било овако, да оставим све од себе на терену. Сећаћу се овог тренутка целога живота", рекао је Типсаревић у интервјуу на терену.

Тенис 19.10.2019 | 22:20
Овације за Типсу: Покушавате да ме расплачате и успјева вам!
Јанко је рекао своје: Ово је начин на који бих одабрао да завршим каријеру! Један од наших највећих спортиста синоћ је након последњег меча на АТП-у поделио неколико емотивних мисли које чине заправо савршен резиме професионалног дела живота на који МОРА бити поносан!

Некада осми тенисер света није успео да се пласира у полуфинале турнира у Шведској, што значи да му је меч против Јуичија Сугите био последњи на АТП туру.

Типсаревић је спасао чак девет меч лопти, али десету није успео и после дуела се обратио навијачима који су га испратили громогласним уплаузом.

"Да сам могао да бирам како ћу завршити каријеру, то би онда било овако, остављајући све што имам на терену. Сећаћу се овог тренутка целог живота", рекао је Типсаревић, после чега се аплауз наставио.

Типсаревић је у каријери освојио четири АТП титуле и Дејвис куп 2010. године.

"Видим да покушавате да ме расплачете, и успева вам. Осећам се срећно, поносно и тужно. Помешане су ми емоције. Иако сам тужан, узбуђен сам због мог следећег поглавља у животу", рекао је Јанко.

Типсаревић је на крају закључио да ће сигурно остати укључен у дешавања на АТП туру.

Српски тенисер није се још повукао и званично из тениса, пошто ће последњи професионални меч одиграти на Дејвис купу у новембру у Мадриду (18. до 24.11).

Велики српски тенисер Јанко Типсаревић завршио је АТП каријеру овог октобра 2019. године у Стокхолму.

Како је играо током 17 незаборавних година на АТП туру, до краја, без предаје, тако је одиграо и последњи меч пред одлазак у заслужену "пензију" - спасао је девет меч лопти и задржао противника на терену три сата и 12 минута.

На крају, ипак, бољи је био Јуићи Сугита - 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), последњи играч са којим се састао 35-годишњи Београђанин, освајач четири АТП турнира и Дејвис куп шампион из 2010. године.

''Оно што ће ми највише недостајати јесте борба са различитим емоцијама, лептирићи у стомаку пре и после меча, нема ништа слично томе. Уживао сам да гледам света, огромна је могућност упознати различите културе и људе. Тениски начин живота, ако му се посветиш 100 одсто, чини те ментално чвршћим", рекао је Београђанин.

"Осећам се срећно, поносно, тужно, помешане су емоције. Иако сам много тужан сада, радујем се следећем поглављу у свом животу. АТП тур је био велики део мог живота, биће и огроман део моје будућности, остаћу повезан са овим дивним спортом", закључио је Типсаревић.



Јанко Типсаревић је синоћ одиграо последњи меч у АТП каријери пре него што се и дефинитивно крајем новембра опрости од активног играња тениса и то на Дејвис купу.

Синоћ је Јанкела урадио оно што је и обећао који дан раније - отишао је са стилом. Изгубио је у четвртфиналу Стокхолма од Јапанца Јуићија Сугите након три паклена сета успут спасивши чак девет меч-лопти. Оставио је све на терену и по ко зна који пут задивио публику, али и противника. И једни и други су му зато одали почаст. Видно је наш ас био дирнут подршком са трибина и дуготрајним стојећим овацијама у Стокхолму, али остао је "тврда срца" иако је у неколико наврата морао да гута кнедле.

"Цела ова седмица је била неочекивана, пошто испрва нисам био у главном жребу, а онда сам у последњем тренутку ушао. Играо сам фантастичан тенис против заиста квалитетних противника.. И ако можда звучи изненађујуће, ово је сигурно један од начина на који бих одабрао да се опростим од АТП каријере - тако што сам оставио све на терену и на крају... нисам победио."

Домаћини и АТП тур су се баш потрудили да му јучерашњи дан учине посебним, те су чак и припремили посебан "трибјут" видео са његовим најсветлијим тренуцима у каријери и типичним изјавама београдског мангупа који је тенису дао све.

"Видим да сте покушали да ме расплачете, на граници сам да пустим сузе. Осећам се срећно, поносно тужно, микс емоција ври у мени. За вас који не знате, ово јесте мој последњи АТП турнир, али ћу играти у Мадриду на Дејвис купу. Па, ко зна можда ћи имати прилику за реванш Јуићију пошто смо у истој групи. АТП је велики део мог живота, али и моје будућности пошто видим себе у овом дивном спорту као тренер... Иако сам сада невероватно тужан, узбуђен сам да уђем у наредну фазу живота."

Видео који су приказали на централом терену у престоници Шведске пробудио му је најлепшу емоцију из професиоалног живота, а то је освајање Дејвис купа са Србијом сада већ давне 2010. у Београду.

"Најбоље сећање из моје професионалне каријере је победа Виктора Троицког над Микелом Лодром чиме смо освојили Дејвис куп. Знам да ово звучи блесаво, али није то зато што сам већи патроита од осталих Срба, мојих саиграча већ себе сматрам тимским играчем. И то је дефинитивно тренутак који ћу памтити. Зато ми је баш драго што ћу каријеру завршити у том такмичењу и са мојим тимом."

За крај Јанкела је од диреткора турнира, који је одржао кратак, али леп опроштајни говор добио фотографију коју су за нашег аса потписале три највеће легенде шведског тениса, Бјорн Борг, Матс Виландер и Стефан Едберг.

"Овај поклон иде у моју дневну собу, будите сигурни у то! Знам да је касно, хвала вам, што се остали. Запамтићу овај турнир цео живот". рекао је на крају Типсаревић успевши ипак да суздржи сузе.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар