Ovacije za Tipsu: Pokušavate da me rasplačate i uspjeva vam!

Janko Tipsarević rekao je da kada bi mogao da bira kako će završiti karijeru, da bi to sigurno bio način na koji je izgubio u četvrtfinalu Stokholma.  Jankov oproštaj od ATP tura: Osećam se srećno, ponosno, tužno. . .  "Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako, da ostavim sve od sebe na terenu. Sećaću se ovog trenutka celoga života", rekao je Tipsarević u intervjuu na terenu.

Tenis 19.10.2019 | 22:20
Ovacije za Tipsu: Pokušavate da me rasplačate i uspjeva vam!
Janko je rekao svoje: Ovo je način na koji bih odabrao da završim karijeru! Jedan od naših najvećih sportista sinoć je nakon poslednjeg meča na ATP-u podelio nekoliko emotivnih misli koje čine zapravo savršen rezime profesionalnog dela života na koji MORA biti ponosan!

Nekada osmi teniser sveta nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Švedskoj, što znači da mu je meč protiv Juičija Sugite bio poslednji na ATP turu.

Tipsarević je spasao čak devet meč lopti, ali desetu nije uspeo i posle duela se obratio navijačima koji su ga ispratili gromoglasnim uplauzom.

"Da sam mogao da biram kako ću završiti karijeru, to bi onda bilo ovako, ostavljajući sve što imam na terenu. Sećaću se ovog trenutka celog života", rekao je Tipsarević, posle čega se aplauz nastavio.

Tipsarević je u karijeri osvojio četiri ATP titule i Dejvis kup 2010. godine.

"Vidim da pokušavate da me rasplačete, i uspeva vam. Osećam se srećno, ponosno i tužno. Pomešane su mi emocije. Iako sam tužan, uzbuđen sam zbog mog sledećeg poglavlja u životu", rekao je Janko.

Tipsarević je na kraju zaključio da će sigurno ostati uključen u dešavanja na ATP turu.

Srpski teniser nije se još povukao i zvanično iz tenisa, pošto će poslednji profesionalni meč odigrati na Dejvis kupu u novembru u Madridu (18. do 24.11).

Veliki srpski teniser Janko Tipsarević završio je ATP karijeru ovog oktobra 2019. godine u Stokholmu.

Kako je igrao tokom 17 nezaboravnih godina na ATP turu, do kraja, bez predaje, tako je odigrao i poslednji meč pred odlazak u zasluženu "penziju" - spasao je devet meč lopti i zadržao protivnika na terenu tri sata i 12 minuta.

Na kraju, ipak, bolji je bio Juići Sugita - 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), poslednji igrač sa kojim se sastao 35-godišnji Beograđanin, osvajač četiri ATP turnira i Dejvis kup šampion iz 2010. godine.

''Ono što će mi najviše nedostajati jeste borba sa različitim emocijama, leptirići u stomaku pre i posle meča, nema ništa slično tome. Uživao sam da gledam sveta, ogromna je mogućnost upoznati različite kulture i ljude. Teniski način života, ako mu se posvetiš 100 odsto, čini te mentalno čvršćim", rekao je Beograđanin.

"Osećam se srećno, ponosno, tužno, pomešane su emocije. Iako sam mnogo tužan sada, radujem se sledećem poglavlju u svom životu. ATP tur je bio veliki deo mog života, biće i ogroman deo moje budućnosti, ostaću povezan sa ovim divnim sportom", zaključio je Tipsarević.



Janko Tipsarević je sinoć odigrao poslednji meč u ATP karijeri pre nego što se i definitivno krajem novembra oprosti od aktivnog igranja tenisa i to na Dejvis kupu.

Sinoć je Jankela uradio ono što je i obećao koji dan ranije - otišao je sa stilom. Izgubio je u četvrtfinalu Stokholma od Japanca Juićija Sugite nakon tri paklena seta usput spasivši čak devet meč-lopti. Ostavio je sve na terenu i po ko zna koji put zadivio publiku, ali i protivnika. I jedni i drugi su mu zato odali počast. Vidno je naš as bio dirnut podrškom sa tribina i dugotrajnim stojećim ovacijama u Stokholmu, ali ostao je "tvrda srca" iako je u nekoliko navrata morao da guta knedle.

"Cela ova sedmica je bila neočekivana, pošto isprva nisam bio u glavnom žrebu, a onda sam u poslednjem trenutku ušao. Igrao sam fantastičan tenis protiv zaista kvalitetnih protivnika.. I ako možda zvuči iznenađujuće, ovo je sigurno jedan od načina na koji bih odabrao da se oprostim od ATP karijere - tako što sam ostavio sve na terenu i na kraju... nisam pobedio."

Domaćini i ATP tur su se baš potrudili da mu jučerašnji dan učine posebnim, te su čak i pripremili poseban "tribjut" video sa njegovim najsvetlijim trenucima u karijeri i tipičnim izjavama beogradskog mangupa koji je tenisu dao sve.

"Vidim da ste pokušali da me rasplačete, na granici sam da pustim suze. Osećam se srećno, ponosno tužno, miks emocija vri u meni. Za vas koji ne znate, ovo jeste moj poslednji ATP turnir, ali ću igrati u Madridu na Dejvis kupu. Pa, ko zna možda ći imati priliku za revanš Juićiju pošto smo u istoj grupi. ATP je veliki deo mog života, ali i moje budućnosti pošto vidim sebe u ovom divnom sportu kao trener... Iako sam sada neverovatno tužan, uzbuđen sam da uđem u narednu fazu života."

Video koji su prikazali na centralom terenu u prestonici Švedske probudio mu je najlepšu emociju iz profesioalnog života, a to je osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom sada već davne 2010. u Beogradu.

"Najbolje sećanje iz moje profesionalne karijere je pobeda Viktora Troickog nad Mikelom Lodrom čime smo osvojili Dejvis kup. Znam da ovo zvuči blesavo, ali nije to zato što sam veći patroita od ostalih Srba, mojih saigrača već sebe smatram timskim igračem. I to je definitivno trenutak koji ću pamtiti. Zato mi je baš drago što ću karijeru završiti u tom takmičenju i sa mojim timom."

Za kraj Jankela je od diretkora turnira, koji je održao kratak, ali lep oproštajni govor dobio fotografiju koju su za našeg asa potpisale tri najveće legende švedskog tenisa, Bjorn Borg, Mats Vilander i Stefan Edberg.

"Ovaj poklon ide u moju dnevnu sobu, budite sigurni u to! Znam da je kasno, hvala vam, što se ostali. Zapamtiću ovaj turnir ceo život". rekao je na kraju Tipsarević uspevši ipak da suzdrži suze.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar