ТУР: Галата добила послије мјесец дана!

Шампион савладао Сивас на отварању осмог кола.

Фудбал 19.10.2019 | 08:19
ТУР: Галата добила послије мјесец дана!
После тачно месец дана шампион Турске Галатасарај је успео да обрадује своје навијаче и победом над Сивасом од 3:2 најави неке боље дане који следе. Није било лако изабраницима Фатиха Терима посебно јер су се упорни гости два пута враћали у живот у другом полувремену и кварили план Галати да би лако могла да упише нову тројку.

Изгледало је да ће Лавови рутински завршити посао након што им је Румун Андоне у 21. и 42. (овај други пут са пенала) донео капиталну предност од 2:0 пред одлазак на паузу. Али, упорни гости су са играчем мање (искључен Кофи у 48. минуту) смањили преко Аруне Конеа у 69. и учинили да меч добије интересантан ток, да би пет минута касније Рајан Бабел повисио на 3:1.

Успели су играчи Сиваса да смање резултат у 84. после још једне добре акције, али је то било све што су урадили на овом мечу. Некадашњи фудбалер Партизана Армин Ђерлек ушао је у игру у редовима гостију у 86. минуту.

Галата је овим тријумфом прекинула низ од пет утакмица без победе, а са нова три бода пробила се на друго место иза лидера Алање. Добар замајац уочи гостовања Реала које следи за четири дана.

ТУРСКА 1 - 8. коло

Петак

Галатасарај - Сивас 3:2 (2:0)
/Андоне 21, 42. пенал, Бабел 74 - Коне 69, Јесиљурт 84/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар