TUR: Galata dobila poslije mjesec dana!

Šampion savladao Sivas na otvaranju osmog kola.

Fudbal 19.10.2019 | 08:19
TUR: Galata dobila poslije mjesec dana!
Posle tačno mesec dana šampion Turske Galatasaraj je uspeo da obraduje svoje navijače i pobedom nad Sivasom od 3:2 najavi neke bolje dane koji slede. Nije bilo lako izabranicima Fatiha Terima posebno jer su se uporni gosti dva puta vraćali u život u drugom poluvremenu i kvarili plan Galati da bi lako mogla da upiše novu trojku.

Izgledalo je da će Lavovi rutinski završiti posao nakon što im je Rumun Andone u 21. i 42. (ovaj drugi put sa penala) doneo kapitalnu prednost od 2:0 pred odlazak na pauzu. Ali, uporni gosti su sa igračem manje (isključen Kofi u 48. minutu) smanjili preko Arune Konea u 69. i učinili da meč dobije interesantan tok, da bi pet minuta kasnije Rajan Babel povisio na 3:1.

Uspeli su igrači Sivasa da smanje rezultat u 84. posle još jedne dobre akcije, ali je to bilo sve što su uradili na ovom meču. Nekadašnji fudbaler Partizana Armin Đerlek ušao je u igru u redovima gostiju u 86. minutu.

Galata je ovim trijumfom prekinula niz od pet utakmica bez pobede, a sa nova tri boda probila se na drugo mesto iza lidera Alanje. Dobar zamajac uoči gostovanja Reala koje sledi za četiri dana.

TURSKA 1 - 8. kolo

Petak

Galatasaraj - Sivas 3:2 (2:0)
/Andone 21, 42. penal, Babel 74 - Kone 69, Jesiljurt 84/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar