Бертомеу ни да трепне...

Нећемо да сукоби из домаћих лига загађују Евролигу! Проблем Олимпијакоса је грчки проблем, поручио Ђорди.

Кошарка 23.10.2019 | 14:39
Бертомеу ни да трепне...
Ужасне сцене у финалу АБА лиге. Још горе у грчком првенству, где је Олимпијакос на пола првенства одустао од такмичења. И све то без икакве реакције Евролиге. И ако се понове, реакције поново неће бити. То је отворено поручио Ђорди Бертомеу, први човек такмичења, алфа и омега, човек који се пита за све.

А, какав став он има према домаћим лигама, јасно се види из реченице да не жели да догађаји из националних такмичења „загађују“ Евролигу! У преводу, код куће се хватајте за ревере и млатите, али обуците фракове и беле рукавице када долазите на међународну сцену, јер нам та ваша прљавштина не треба.

Повод за овај Бертомеуов наступ је чудна ситуација са Олимпијакосом, који ће ове сезоне играти само у Евролиги, а због грчке федерације и сукоба са Панатинаикосом неће наступати на домаћој сцени. Где би требало да игра у другој лиги после избацивања прошле сезоне.

„Прво, питање Олимпијакоса је проблем Грчке. Као што сам рекао и пре неколико месеци, не можемо да дозволимо да Евролига буде контамирана догађајима у домаћој лиги. То је последица нечег погрешног из домаћег првенства Грчке и не желимо да будемо у то умешани. Не видим све то ни као пример, ни као тренд за наше клубове“, рекао је Бертомеу на конференцији за новинаре у Тел Авиву.

И све то, уз још један Ђордијев део монолога, говори да се домаћим лигама у догледно време спрема „свилен конац“. Макар када су најјачи клубови у питању.

„Чињеница је да смо остали са 18 клубова у Евролиги, да се нисмо даље ширили, зато што, по нашем мишљењу, имамо добру равнотежу између заступљености делова Европе, квалитета екипа и односа са домаћим лигама. Према томе, ако одлучимо да се даље ширимо, доћи ћемо у ситуацију да наши клубови више неће моћи да играју у националним првенствима. Да ли ће се и када то догоди, нико не зна, па ни ја“, истакао је Бертомеу.

Сваки потез, свака изјава воде ка томе да ће Евролига ускоро постати европска верзија НБА. Па, кога помилује срећа да се нађе у том пробраном друштву високе класе. И углађених манира.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар