Bertomeu ni da trepne...

Nećemo da sukobi iz domaćih liga zagađuju Evroligu! Problem Olimpijakosa je grčki problem, poručio Đordi.

Košarka 23.10.2019 | 14:39
Bertomeu ni da trepne...
Užasne scene u finalu ABA lige. Još gore u grčkom prvenstvu, gde je Olimpijakos na pola prvenstva odustao od takmičenja. I sve to bez ikakve reakcije Evrolige. I ako se ponove, reakcije ponovo neće biti. To je otvoreno poručio Đordi Bertomeu, prvi čovek takmičenja, alfa i omega, čovek koji se pita za sve.

A, kakav stav on ima prema domaćim ligama, jasno se vidi iz rečenice da ne želi da događaji iz nacionalnih takmičenja „zagađuju“ Evroligu! U prevodu, kod kuće se hvatajte za revere i mlatite, ali obucite frakove i bele rukavice kada dolazite na međunarodnu scenu, jer nam ta vaša prljavština ne treba.

Povod za ovaj Bertomeuov nastup je čudna situacija sa Olimpijakosom, koji će ove sezone igrati samo u Evroligi, a zbog grčke federacije i sukoba sa Panatinaikosom neće nastupati na domaćoj sceni. Gde bi trebalo da igra u drugoj ligi posle izbacivanja prošle sezone.

„Prvo, pitanje Olimpijakosa je problem Grčke. Kao što sam rekao i pre nekoliko meseci, ne možemo da dozvolimo da Evroliga bude kontamirana događajima u domaćoj ligi. To je posledica nečeg pogrešnog iz domaćeg prvenstva Grčke i ne želimo da budemo u to umešani. Ne vidim sve to ni kao primer, ni kao trend za naše klubove“, rekao je Bertomeu na konferenciji za novinare u Tel Avivu.

I sve to, uz još jedan Đordijev deo monologa, govori da se domaćim ligama u dogledno vreme sprema „svilen konac“. Makar kada su najjači klubovi u pitanju.

„Činjenica je da smo ostali sa 18 klubova u Evroligi, da se nismo dalje širili, zato što, po našem mišljenju, imamo dobru ravnotežu između zastupljenosti delova Evrope, kvaliteta ekipa i odnosa sa domaćim ligama. Prema tome, ako odlučimo da se dalje širimo, doći ćemo u situaciju da naši klubovi više neće moći da igraju u nacionalnim prvenstvima. Da li će se i kada to dogodi, niko ne zna, pa ni ja“, istakao je Bertomeu.

Svaki potez, svaka izjava vode ka tome da će Evroliga uskoro postati evropska verzija NBA. Pa, koga pomiluje sreća da se nađe u tom probranom društvu visoke klase. I uglađenih manira.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar