Клоп неће да се оклизне на сервирану ''кору од банане''!

Ово је најбољи Манчестер Јунајтед, међу реткима су који воле да играју против нас! Стартег Ливерпула није оптерећен традицијом и историјом.

Фудбал 20.10.2019 | 11:48
Клоп неће да се оклизне на сервирану ''кору од банане''!
Ливерпул у недељу гостује Манчестер Јунајтеду у највећем дербију енгелског фудбала. За само неколико година су се ствари окренуле за 180 степени.

Некада је Јунајтед био господар острвског фудбала и у ери Алекс Фергусона дочекивао љутог ривала као велики фаворит. Ливерпул је тада био непредвидива екипа која је умела да бљесне, али углавном је на крају остајала кратких рукава када би се подвлачила црта у борби за трофеје. Данас је Ливерпул синоним озбиљног клуба за Манчестер Јунајтед који срља из грешке у грешку.

Јирген Клоп је човек који је од Ливерпула направио моћну екипу налик оној Јунајтедовој из ере Фергусона. Ако победи Јунајтед на Олд Трафорду, а потом и Тотенхем надмашиће Манчестер Ситијев рекорд по броју узастопних победа у Премијер лиги. На руку му не иде слаба традиција коју има са Редсима када гостује на Олд Трафорду.

“Нисмо нервозни због победничког низа и историје коју можемо да испишемо. Веома само опуштени, али истовремено смо и амбициозни. Урадићемо све да спречимо Јунајтед да окрене своју сезону баш у мечу против нас. Нека сачекају још једну недељеу. Шта год да ураде, ми морамо да будемо спремни на то. Поштујемо их као најбољи тим који Манчестер Јунајтед тренутно има, а не као Манчестер Јунајтед о којем људи говоре последњих недеља. Ја сам врло свестан њихове снаге”, рекао је Јирген Клоп на дашањој конференцији за медије.

Он је одговорио на речи колеге Солскјера да Ливерпул долази у идеалном тренутку за Јунајтед ако Црвени ђаволи желе да преокрену ток сезоне.

„Кажу да смо ми идеалан противник? Мислим да не постоји велики број тимова који у овом тренутку желе да играју против нас. Изгледа да је Манчестер Јунајтед један од ретких. Искрен да будем, никада нисам имао проблем са самопоуздањем. Не кажем да сам нешто много сигуран уочи утакмице, али сам оптимиста. Историја и традиција у овом моменту заиста не играју битну улогу”.

Клоп се осврнуо и на општи утисак да је његов тим велики фаворит у дербију. Недавно је бивши фудбалер ДениМилс на Скај Спортсу имао занимљиву анкету у којој су га питали да изабере идеалан тим комбинован од фудбалера Манчестер Јунајтеда и Ливерпула. Изабрао је свих 11 играча из Ливерпула.

“На Скај Спортс сте направили тај тим од 11 Ливерпулових играча?! То је неозбиљно! То је као да нам правите кору од банане на коју треба да се оклизнемо. А то је оно што много људи жели. Цео свет је постао један велики циркус, а ми смо изгледа у његовом центру. Борићемо се до максимума, али поред борбе је јако битно да играмо и добар фудбал. То је оно што тражим. Савршен микс правог става на терену и врхунског фудбала”.

Добре вести за Клопа су што се опоравио голман Алисон, али је неизвесно да ли ће бити спремни Матип и Салах.

“Сви играчи из репрезентација су се вратили здрави што је јако добро. Алисон, Матип и Салах су боље. Колико боље, то ћемо тек да видимо. Остала су још два тренинга после којих ћемо донети коначне одлуке. Још ништа није одређено. Имали смо само неколико дана да припремимо утакмицу. А ово су велике утакмице које припремате по седам дана и уживате у томе. Нажалост, због репрезентативне паузе, нисмо имали много времена”.

Што се тиче састава Манчестер Јунајтеда, ту је много недоумица због разних повреда и то прави неку врсту нелагодности за Клопа.

„Што мање противник зна о вама, то је боље за вас. Годинама сам у Енгелској и још се нисам навикао на ситуацију да не знам да ли је противнички играч повређен или није. У Немачкој је новинарима дозвољено да гледају тренинге четири или пет пута седмично и све је познато“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар