Некад играо за Милан и Француску, сад прешао на тенис!

Нека се спреми АТП тур! Јоан Гуркуф је већ неко време без клуба, а изгледа да је пронашао нову занимацију.

Тенис 21.10.2019 | 14:01
Некад играо за Милан и Француску, сад прешао на тенис!
Некада је играо за Рен, Бордо, Дижон, Милан, па и репрезентацију Француске, али данас се окренуо рекету.

Како преноси француска "Ла Газетте ду Морбихан", Јоан Гуркуф се са фудбала "прешалтао" на тенис и чак је добио лиценцу за такмичење на регионалном нивоу.

Право ниоткуда, појавила се вест да се 33-годишњи Гуркуф посветио тенису, пошто је од јануара ове године без клуба. Он је играо за француски Дижон, али је у по напуштању клуба био без ангажмана.

Сада је добио лиценцу такмичење у свом локалном клубу "Лармор Плаж", а француски медији преносе да је чак и уписао прву победу! Он је на регионалном шампионату славио за први тим свог клуба.

Ипак, у Француској напомињу да заправо и није толико изненађење видети Гуркуфа као тенисера, јер се тим спортом озбиљно бавио у младости.

Овај креативни везиста је у млађим данима упоредо тренирао фудбал и тенис, а 1998. године је чак и наступио на "Супер 12 Аураy Опен" турниру. Део тог истог турнира, те исте године, био је и Рафаел Надал, који је и освојио такмичење.

Гуркуф није први фудбалер који се последњих година посветио тенису, пошто је и Паоло Малдини својевремено решио да се лати рекета.

Гуркуф је током сјајне фудбалске каријере освојио и Лигу шампиона 2007. године, у дресу Милана, али још увек није познато да ли је решио да "окачи копачке о клин".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар