Nekad igrao za Milan i Francusku, sad prešao na tenis!

Neka se spremi ATP tur! Joan Gurkuf je već neko vreme bez kluba, a izgleda da je pronašao novu zanimaciju.

Tenis 21.10.2019 | 14:01
Nekad igrao za Milan i Francusku, sad prešao na tenis!
Nekada je igrao za Ren, Bordo, Dižon, Milan, pa i reprezentaciju Francuske, ali danas se okrenuo reketu.

Kako prenosi francuska "La Gazette du Morbihan", Joan Gurkuf se sa fudbala "prešaltao" na tenis i čak je dobio licencu za takmičenje na regionalnom nivou.

Pravo niotkuda, pojavila se vest da se 33-godišnji Gurkuf posvetio tenisu, pošto je od januara ove godine bez kluba. On je igrao za francuski Dižon, ali je u po napuštanju kluba bio bez angažmana.

Sada je dobio licencu takmičenje u svom lokalnom klubu "Larmor Plaž", a francuski mediji prenose da je čak i upisao prvu pobedu! On je na regionalnom šampionatu slavio za prvi tim svog kluba.

Ipak, u Francuskoj napominju da zapravo i nije toliko iznenađenje videti Gurkufa kao tenisera, jer se tim sportom ozbiljno bavio u mladosti.

Ovaj kreativni vezista je u mlađim danima uporedo trenirao fudbal i tenis, a 1998. godine je čak i nastupio na "Super 12 Auray Open" turniru. Deo tog istog turnira, te iste godine, bio je i Rafael Nadal, koji je i osvojio takmičenje.

Gurkuf nije prvi fudbaler koji se poslednjih godina posvetio tenisu, pošto je i Paolo Maldini svojevremeno rešio da se lati reketa.

Gurkuf je tokom sjajne fudbalske karijere osvojio i Ligu šampiona 2007. godine, u dresu Milana, ali još uvek nije poznato da li je rešio da "okači kopačke o klin".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar