Не знам како, више проблема имамо у СЛС, него у Европи!

"Успели смо, не знам како, да имамо више проблема у нашој лиги него у Лиги Европа", запазио је тренер Партизана пред утакмицу у Лучанима. Партизан и Младост састају се у суботу од 15 часова (ТВ Арена спорт 1).

Фудбал 18.10.2019 | 18:46
Не знам како, више проблема имамо у СЛС, него у Европи!
Пред фудбалерима Партизана у наредних пет дана су врло тешка два испита. Први, наизглед лакши, црно-беле чека већ у суботу у Лучанима, када ће екипа Саве Милошевића покушати да се врати на победнички колосек у Суперлиги.

Други представља огроман изазов, али и прилику да Партизан направи још већи корак ка презимљавању у Европи, јер би га тријумф у Хумској против Манчестер јунајтеда свакако приближио том циљу.

Ипак, иако је свима у мислима дуел са "црвеним ђаволима", у Партизану се труде да не причају о том мечу, већ су фокусирани на Младост, пре свих тренер Милошевић.

"Чека нас још једна тешка утакмица. Успели смо, не знам како, да имамо више проблема у нашој лиги него у Лиги Европа. Поново ће нам бити потребне све ствари које смо радили у доброј мери ако желимо добар резултат. Ако не будемо озбиљно схватили противнике, и даље ћемо имати проблема. Надам се да ћемо поправити неке ствари у приступу јер је евидентно да у првенству имамо више проблема. Чека нас тежак задатак, а сви знамо да нам је победа неопходна. Играћемо у најјачем могућем саставу, нема више калкулација", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Партизан ће сутра од 15.00 гостовати Младости у Лучанима, у 12. колу Супер лиге Србије.

"Враћамо се после, нажалост, мале паузе. Почетак новог мини-циклуса од шест утакмица у месец дана. Улазимо у устаљени ритам. Искрено се надам да имамо енергије за Лучане", навео је тренер црно-белих.

Партизан је имао неколико играча који су били са репрезентацијама током паузе, а Милошевић је навео да неће рећи да му то смета јер би било лицемерно, с обзиром на то да је док је био у Фудбалском савезу Србије говорио да има проблема са клубовима.

"Било би лицемерно да обрнуто причам. Сваком играчу импонује и велики је подстрек играти за репрезентацију. Од оних који су били, очекујем да сада буду срећнији и са још више енергије. То схватам као плус за нас као екипу, да имамо толики број репрезентативаца и да та искуства која доносе из репрезентација нама могу само да користе. Најбитније од свега је да су се сви вратили здрави", навео је Саво Милошевић.

Такума Асано је дао гол за репрезентацију Јапана, док у последње време није пружао очекиване партије у Партизану.

"Ни од једног играча не очекујем да даје голове сваку утакмицу. То нисам ни од Умара Садика који је први шпиц. Асанова завршница је можда и најбоља у овој екипи. Уме да да гол, само је питање момента када ће то да крене. Оформили смо тим који има више играча који могу да дају гол. Можда је добро што до сада није дошао до изражаја, биће нам потребан у утакмицама које долазе. Људи се искључиво оптерећују головима. Асано је много урадио у многим утакмицама. Сви причају о Суми и његовом голу у дербију. А, Асано је ту урадио пола посла. Такума ради толико добрих ствари за екипу. Да не причам о његовом вољном моменту. Могу свима да поручим да не брину за Асана", рекао је тренер Партизана.

Када је реч о повређеном Лазару Марковић, тренер Партизана је навео да ће се коначна дијагноза знати у наредних пет дана, када спадне оток.

"Поново ћемо радити анализе. Последње информације су охрабрујуће. Искрено се надам да ће период опоравка бити три или четири недеље, што није страшно како је деловало у једном моменту. Веома ми је жао што се то десило. Његов рад ових месец и по дана је био феноменалан. Ако успемо физички да га заштитимо, мислим да ће се вратити на свој ниво, и још виши, јер мислим да је сада бољи играч него што је то био са 20 година. Ако то успемо, опет ће бити играч за репрезентацију и највеће клубове у Европи", рекао је Милошевић.

Говорећи о наредном противнику, екипи Младости, Милошевић је казао да Партизан уме да се прилагоди на различите противнике.

"Младост је екипа која шест-седам година од када то практично води Нешко Миловановић игра препознатљив, тотални фудбал. Иако он више није први тренер, није се много тога променило у самој игри. Поготово су незгодни на свом терену", казао је Милошевић.

Додао је да је био задовољан приступом у утакмици са Вождовцем, која је изгубљена, али да тај приступ мора да буде још бољи.

Милошевић је истакао да "ни на који начин нема у глави" било шта што се тиче наредног ривала у Лиги Европа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар