Палермо је умро, живио Палермо!

Четврти крај за клуб са Сицилије! Ипак, још раније је основан нови клуб са (скоро) истим именом који се такмичи у Серији Д.  Угасио се Палермо! Стари клуб, који је изнедрио и открио бројне фудбалске асове, више не постоји

Фудбал 19.10.2019 | 15:36
Палермо је умро, живио Палермо!
УС Цитта ди Палермо, претеча клуба који се данас такмичи у Серији Д, од данас званично више не постоји! Угасио се после тачно 32 године постојања...

Како су објавиле италијанске власти, суд у Палерму прихватио је данас предлог тужилаца да клуб прогласи неликвидним, што је последњи корак ка гашењу...

Римски дневник Коријере дело Спорт јавља да је Андреа Зампарини, син контроверзног бизнисмена и власника Мауриција, понудио 10.000.000 евра како би се пребили сви дугови, што је тужилац окарактерисао као прениском сумом новца.

Клуб који је изнедрио и открио бројне фудбалске асове у том облику постојао је од 1987. године и био је трећи наследник Палерма који је основан још давне 1900. године.

Палермо који многи фудбалски сладокусци добро памте бележио је најбоље резултате на почетку трећег миленијума. Три пута је Серију А завршавао на петом месту, а 2011. играо је финале Купа. Због пренатрпаних дугова Палермо је избачен из Серије Б за сезону 2019/20, али је нови клуб ССД Палермо, који је настао недуго после ове одлуке, почео да се такмичи у Серији Д.

Палермо какав ми познајемо је “за живота“ произвео играче попут Тонија, Каванија, Дибале, Пастореа, Белотија, Дармијана, Васкеза, Кјера, Глика, Барзаљија, Сиригуа, Иличића...

Велика, велика штета...



Палермо је угашен, али и даље наставља да живи. Стигле су информације из Италије које су потврдиле оно што се очекивало - "УС Цитта ди Палермо" је престао да постоји после 32 године.

У петак је било објављено да је овај клуб, који се до прошле сезоне такмичио у Серији Б, сада угашен због банкрота. Суд у Палерму је прихватио предлог тужилаца да Палермо прогласе инсолвентним.

"Коријере дело Спорт" је пренео да је Андреа Зампарини, син бившег власника клуба Мауриција Зампаринија, послао понуду у вредности од 10.000.000 евра како би решио клуб дуговања, али је та свота била сматрана за исувише ниску како би понуда била прихваћена.

Палермо је прошле сезоне завршио сезону у горњем делу табеле и требало је да се такмичи у плеј-офу Серије Б за попуну последњег места у Серији А, али су због финансијских дуговања били избачени из такмичења и пре него што је доигравање почело.

Њима није било дозвољено да се такмиче у Серији Б у сезони 2019/20 због тих финансијских нерегуларности, а одмах потом је био основан и такозвани "феникс клуб", нови тим Палерма који се сада такмичи у Серији Д, четвртом рангу италијанског фудбала.

Тај нови клуб званично се зове "ССД Палермо" и такође наступа у розе опреми и на стадиону "Ренцо Барбера".

"УС Цитта ди Палремо", управо угашени клуб, био је чак четврта верзија оригиналног Палерма, основаног давне 1900. године. Друга верзија је основана 1920, а трећа 1941. године. 

Последњи угашени Палермо је био основан 1987. и остварио је најбоље резултате у историји клуба баш у ове 32 године.

Палермо је три пута током 21. века успео да заврши као петопласирани клуб Серије А, док су 2011. играли и у финалу Купа Италије.

"ССД Палермо" је сада члан групе "И" у Серији Д и после шест кола имају максималан учинак.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар