Луда прича талентованог Бразилца из Астон Виле...!

Има 22 и децу која иду у школу! Прво дете добио је са 14, а друго са 16 година. . . Његова деца памтиће како је играо фудбал још док се уз њега пришива епитет "таленат".

Фудбал 19.10.2019 | 13:04
Луда прича талентованог Бразилца из Астон Виле...!
Ако сте ове сезоне успели да погледате макар један меч Астон Виле, нисте могли да не приметите снажног и високог нападача који стоји у противничком шеснаестерцу и чека лопте саиграча.

У питању је Весли Мораеш, талентовани нападач из Бразила, кога је Вила овог лета довела из Клуб Брижа у нади да ће им помоћи да опстану у Премијер лиги. Нису штедели, дали су за њега рекордних 22 милиона фунти, а полако је почео да се исплаћује...

Имао је спорији "улазак" у сезону, што је сасвим нормално по доласку на Острво, али је почео да бива све важнији за Астон Вилу и за сада има учинак од четири гола на осам мечева.

Није то наравно ни близу форме колу је показивао у Белгији, где је "експлодирао" и постигао 17 голова, тако привлачећи пажњу великог броја европских клубова, али ако је на нешто Весли навикао у животу онда је то да ради и буде упоран.

Иза њега је невероватна животна прича.

Весли је рођен у месту надомак Рија, Жуиза де Фора, у новембру 1996. године где је о спорту учио од оца који се бавио фудбалом, али без значајног искорака у професионалне воде. Научио је сина свему пре него што му је дијагностификован тумор на мозгу, постао је делимично непокретан, а нажалост умро је када је Весли имао само девет година.

Млади Бразилац је силно желео да се бави фубалом иако је рођен са једном краћом ногом, и то за три центиментра, али када није сметало Гаринчи, што би њему?

Био је упоран и паралелно се бавио фудбалом и издржавао породицу, радио је у фабрици шрафова у Бразилу, али је поред тога био несташан, тако да је врло рано постао отац, добивши сина са девојком Јаном док је још имао 14 година!

Не само то, већ са 16 је постао отац по други пут, сада са другом девојком Маријом Едуардом, баш пре него што ће доћи у Европу у потрази за каријером.

Због снаге и брзине, Веслија пореде са Кристијаном Бентекеом. Још као полупрофесионални фудбалер играо је на проби у Атлетико Мадриду, потом Нансију и Евијану, нико од њих му није понудио уговор, али јесте словачки Тренчин где се лепо показао и зарадио трансфер у Белгију где је играо четири сезоне.

Причу о својој деци, дечака од 8 и девојчицу од 6 година, открио је у интервјуу за "Скај Спортс".

"Када сам имао 14 година добио сам прво дете, а са 16 и друго. Када сам добио њих рекао сам себи да морам да учиним све како бих постао професионалац. Било ми је тешко јер сам морао да радим преко дана, а увече да идем на тренинге. Сада када играм мислим на њих, на моју мајку, породицу...", испричао је симпатични Весли Мораеш.

"Морао сам нешто да урадим, био ми је потребан новац за децу. Ишао сам од тима до тима пре него што сам стигао до Словачке. Шести клуб! Помислио сам да оставим фудбал, али сам добио шансу".

Испричао је да је од везњака постао нападач, прилагодио се на температуре у Европи, знатно хладније него у Бразилу, а онда је његова каријера кренула узлазном путањом. Захвалан је онима који су му указали прилику када је био без наде и ето где је данас...

Међу највећим талентима у Бразилу, а можда заигра и са старијим сином некада!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар