Luda priča talentovanog Brazilca iz Aston Vile...!

Ima 22 i decu koja idu u školu! Prvo dete dobio je sa 14, a drugo sa 16 godina. . . Njegova deca pamtiće kako je igrao fudbal još dok se uz njega prišiva epitet "talenat".

Fudbal 19.10.2019 | 13:04
Luda priča talentovanog Brazilca iz Aston Vile...!
Ako ste ove sezone uspeli da pogledate makar jedan meč Aston Vile, niste mogli da ne primetite snažnog i visokog napadača koji stoji u protivničkom šesnaestercu i čeka lopte saigrača.

U pitanju je Vesli Moraeš, talentovani napadač iz Brazila, koga je Vila ovog leta dovela iz Klub Briža u nadi da će im pomoći da opstanu u Premijer ligi. Nisu štedeli, dali su za njega rekordnih 22 miliona funti, a polako je počeo da se isplaćuje...

Imao je sporiji "ulazak" u sezonu, što je sasvim normalno po dolasku na Ostrvo, ali je počeo da biva sve važniji za Aston Vilu i za sada ima učinak od četiri gola na osam mečeva.

Nije to naravno ni blizu forme kolu je pokazivao u Belgiji, gde je "eksplodirao" i postigao 17 golova, tako privlačeći pažnju velikog broja evropskih klubova, ali ako je na nešto Vesli navikao u životu onda je to da radi i bude uporan.

Iza njega je neverovatna životna priča.

Vesli je rođen u mestu nadomak Rija, Žuiza de Fora, u novembru 1996. godine gde je o sportu učio od oca koji se bavio fudbalom, ali bez značajnog iskoraka u profesionalne vode. Naučio je sina svemu pre nego što mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu, postao je delimično nepokretan, a nažalost umro je kada je Vesli imao samo devet godina.

Mladi Brazilac je silno želeo da se bavi fubalom iako je rođen sa jednom kraćom nogom, i to za tri centimentra, ali kada nije smetalo Garinči, što bi njemu?

Bio je uporan i paralelno se bavio fudbalom i izdržavao porodicu, radio je u fabrici šrafova u Brazilu, ali je pored toga bio nestašan, tako da je vrlo rano postao otac, dobivši sina sa devojkom Janom dok je još imao 14 godina!

Ne samo to, već sa 16 je postao otac po drugi put, sada sa drugom devojkom Marijom Eduardom, baš pre nego što će doći u Evropu u potrazi za karijerom.

Zbog snage i brzine, Veslija porede sa Kristijanom Bentekeom. Još kao poluprofesionalni fudbaler igrao je na probi u Atletiko Madridu, potom Nansiju i Evijanu, niko od njih mu nije ponudio ugovor, ali jeste slovački Trenčin gde se lepo pokazao i zaradio transfer u Belgiju gde je igrao četiri sezone.

Priču o svojoj deci, dečaka od 8 i devojčicu od 6 godina, otkrio je u intervjuu za "Skaj Sports".

"Kada sam imao 14 godina dobio sam prvo dete, a sa 16 i drugo. Kada sam dobio njih rekao sam sebi da moram da učinim sve kako bih postao profesionalac. Bilo mi je teško jer sam morao da radim preko dana, a uveče da idem na treninge. Sada kada igram mislim na njih, na moju majku, porodicu...", ispričao je simpatični Vesli Moraeš.

"Morao sam nešto da uradim, bio mi je potreban novac za decu. Išao sam od tima do tima pre nego što sam stigao do Slovačke. Šesti klub! Pomislio sam da ostavim fudbal, ali sam dobio šansu".

Ispričao je da je od veznjaka postao napadač, prilagodio se na temperature u Evropi, znatno hladnije nego u Brazilu, a onda je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Zahvalan je onima koji su mu ukazali priliku kada je bio bez nade i eto gde je danas...

Među najvećim talentima u Brazilu, a možda zaigra i sa starijim sinom nekada!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar