Ласло Ђере добио још једну тешку животну битку!

Српски тениски ас је протеклих месец дана имао великих здравствених проблема, али је ситуација сада далеко боља те се враћа тренинзима и турнирима.

Тенис 19.10.2019 | 14:39
Ласло Ђере добио још једну тешку животну битку!
Ласло Ђере је заиста посебан момак који дефинитивно нема довољно среће и поред великог труда и жртвовања. Наиме, један од наших најбољих тенисера се изборио минулог месеца са још једном великом препреком у животу.

Момак из Сенте се, како каже "бори сам", након што је рано остао без оба родитеља, и таман када се чинило да се "ухватио за зелену грану", сачекала га је нова недаћа. Овај пут у питању је било тешко нарушено здравље српског Дејвис куп репрезентативца који је истовремено протеклих седмица тукао битку са чак три болести - коксаки и цитамегало вирусима и мононуклеозом.

После низа добрих резултата, првог освојеног трофеја на АТП турнеји у каријери и наступа у трећем колу Ролан Гароса током првог дела актуелне сезоне – било је за очекивати да ће тада други рекет Србије Ласло Ђере наставити у даљем походу ка уласку међу најбољих 20 играча светског тениса. Нажалост, то није био случај. 

Захтевна АТП турнеја играчима често не допушта довољно слободног времена ни како би проверили своје здравствено стање те је Сенћанин после повратка са америчке турнеје открио да имао коксаки вирус. Уз то, резултати анализе крви показали су да је боловао и од цитамегало вируса и мононуклеозе – а да тога уопште није ни био свестан, све време путујући и играјући.

„Срећом, Коксаки вирус ми је препознат на време, јер би иначе био у опасности да изазове упалу срчаног мишића. Са открићем ова три здравствена проблема, мој тим и ја смо донели одлуку да направим паузу у тренинзима од барем месец дана, без било каквих физичких активности." посведочио је Ђере, "У том периоду сам радио и магнетну резонанцу срца и ултразвук абдомена. Резултати прошлонедељног прегледа код кардиолога били су, на моју велику радост, задовољавајући; вирус је сузбијен, и добио сам дозволу да поново почнем са тренинзима,“.

Жељан тениса популарни Лаци је већ пријавио учешће на турниру у Базелу који се игра идуће седмице, али и на мастерсу у Паризу. 

„Ужелео сам се тениса, и сада ми је најважније да радим на кондицији. Осећам се боље из дана у дан, и волео бих када бих успео да будем спреман већ за наступ у Базелу на шта ће највише утицати моје стање наредних дана“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар