Laslo Đere dobio još jednu tešku životnu bitku!

Srpski teniski as je proteklih mesec dana imao velikih zdravstvenih problema, ali je situacija sada daleko bolja te se vraća treninzima i turnirima.

Tenis 19.10.2019 | 14:39
Laslo Đere dobio još jednu tešku životnu bitku!
Laslo Đere je zaista poseban momak koji definitivno nema dovoljno sreće i pored velikog truda i žrtvovanja. Naime, jedan od naših najboljih tenisera se izborio minulog meseca sa još jednom velikom preprekom u životu.

Momak iz Sente se, kako kaže "bori sam", nakon što je rano ostao bez oba roditelja, i taman kada se činilo da se "uhvatio za zelenu granu", sačekala ga je nova nedaća. Ovaj put u pitanju je bilo teško narušeno zdravlje srpskog Dejvis kup reprezentativca koji je istovremeno proteklih sedmica tukao bitku sa čak tri bolesti - koksaki i citamegalo virusima i mononukleozom.

Posle niza dobrih rezultata, prvog osvojenog trofeja na ATP turneji u karijeri i nastupa u trećem kolu Rolan Garosa tokom prvog dela aktuelne sezone – bilo je za očekivati da će tada drugi reket Srbije Laslo Đere nastaviti u daljem pohodu ka ulasku među najboljih 20 igrača svetskog tenisa. Nažalost, to nije bio slučaj. 

Zahtevna ATP turneja igračima često ne dopušta dovoljno slobodnog vremena ni kako bi proverili svoje zdravstveno stanje te je Senćanin posle povratka sa američke turneje otkrio da imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svestan, sve vreme putujući i igrajući.

„Srećom, Koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti." posvedočio je Đere, "U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući; virus je suzbijen, i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima,“.

Željan tenisa popularni Laci je već prijavio učešće na turniru u Bazelu koji se igra iduće sedmice, ali i na mastersu u Parizu. 

„Uželeo sam se tenisa, i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan, i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar