Шок у Подгорици: Суботић није више тренер Будућности!

Због три везана пораза у Еврокупу! Победа против Звезде ипак није помогла - отказ тренеру Будућности! Шеф струке Подгоричана смењен после још једног европског пораза.  

Кошарка 18.10.2019 | 14:39
Шок у Подгорици: Суботић није више тренер Будућности!
Тријумф против Црвене звезде у хали "Пионир" прошлог викенда ипак је само одложио неизбежно у Подгорици.

КК Будућност растала се са тренером Слободаном "Пиксијем" Суботићем после трећег пораза у Еврокупу у исто толико кола.

Иако је било наговештено да је шампион Црне Горе ухватио залет тријумфом против регионалног шампиона, неуспех у дуелу против Арке у среду дефинитивно је завршио причу словеначког стручњака у "Морачи".

Само што је почела сезона, а у Подгорици ври. Поново челници Будућности морају да траже решење на клупи, јер су се растали са Слободаном Суботићем.

Како је јавио дописник Спортклуба из Црне Горе, а касније потврдио клуб, до растанка са 63-годишњим стручњаком дошло је у форми споразумног раскида. Екипу би до избора новог стратега требало да води Петар Мијовић, у финишу минуле сезоне предсталвјао је прелазно решење, пошто је после отказа Јасмину Репеши добио шансу да води Плаве у финишу првенства Црне Горе, где је одбранио титулу у финалној серији са Морнаром.

"Имајући у виду да и Управни одбор и тренер Суботић деле заједнички став да је екипи потребна промена која ће вратити клуб на победнички колосек и наставак сезоне Еурокупа, сложили смо се да је у овом тренутку споразумни раскид најбоље решење. Са Слободаном Суботићем, као тренером и као човеком је било дивно сарађивати. Захваљујемо му на коректном односу и погледима на новонасталу ситуацију у клубу. Будућност Воли неће заборавити сјајну победу у Београду против Црвене звезде. Хвала му што је овом одлуком показао да дели наш став да су клуб и његов интерес испред свих нас као појединаца", саопштио је црногорски клуб.

Суботић је изразио захвалност на сарадњи и мирно прихватио одлуку о растанку.

"У овом тренутку, због лоших резултата на почетку сезоне у Суперкупу и Еврокупу, сматрам да је потребна промена, као додатни снажан импулс играчима. Делим мишљење и ставове Управног одбора да клубу треба промена да би у правом смеру кренуо даље ка остварњу планова зацртаних на почетку сезоне", саопштио је он и захвалио управи и посебно председнику Драгану Бокану.

"Раскидамо сарадњу на веома коректан начин, у потпуности делећи заједничке ставове. КК Будућност желим све најбоље у овој и будућим сезонама", додао је Суботић.

До растанка са Слободаном Суботићем дошло је после само пет утакмица. У АБА лиги лањски финалиста забележио је очекивану победу над Задром у Морачи и, ипак, изненађујуће славље у празном Пиониру над европлигашким тимом Црвене звезде. На другом колосеку – катастрофа. У Еврокупу Будућност је стартовала са три пораза, од Ухикахе, Трента и Гдиње. Посебно болан је последњи од Пољака, којим су знатно умањене шансе за пласман у наредну фазу Еврокупа, због чега је одлучено да се повуче радикалан потез.

Суботић је био тренер Подгоричана од краја јуна, када је преузео реновирану екипу после турбулентне сезоне, у којој су "плаве" водили Александар Џикић, Јасмин Репеша и Петар Мијовић.

Прилику да опорави утисак Будућност ће имати на свом паркету, у недељу од 20 сати, против словеначке Приморске, док је наредно гостовање у Еврокупу чека у Истанбулу, пошто иде на мегдан Галатасарају.

Суботић је током тренерске каријере радио у Ираклису, АЕК-у, Арису, Панионису, ПАОК-у, Олимпијакосу, Сплиту, Цедевити, Цибони...

Будућност у АБА лиги има скор 2-0, а у Еврокупу 0-3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар