Šok u Podgorici: Subotić nije više trener Budućnosti!

Zbog tri vezana poraza u Evrokupu! Pobeda protiv Zvezde ipak nije pomogla - otkaz treneru Budućnosti! Šef struke Podgoričana smenjen posle još jednog evropskog poraza.  

Košarka 18.10.2019 | 14:39
Šok u Podgorici: Subotić nije više trener Budućnosti!
Trijumf protiv Crvene zvezde u hali "Pionir" prošlog vikenda ipak je samo odložio neizbežno u Podgorici.

KK Budućnost rastala se sa trenerom Slobodanom "Piksijem" Subotićem posle trećeg poraza u Evrokupu u isto toliko kola.

Iako je bilo nagovešteno da je šampion Crne Gore uhvatio zalet trijumfom protiv regionalnog šampiona, neuspeh u duelu protiv Arke u sredu definitivno je završio priču slovenačkog stručnjaka u "Morači".

Samo što je počela sezona, a u Podgorici vri. Ponovo čelnici Budućnosti moraju da traže rešenje na klupi, jer su se rastali sa Slobodanom Subotićem.

Kako je javio dopisnik Sportkluba iz Crne Gore, a kasnije potvrdio klub, do rastanka sa 63-godišnjim stručnjakom došlo je u formi sporazumnog raskida. Ekipu bi do izbora novog stratega trebalo da vodi Petar Mijović, u finišu minule sezone predstalvjao je prelazno rešenje, pošto je posle otkaza Jasminu Repeši dobio šansu da vodi Plave u finišu prvenstva Crne Gore, gde je odbranio titulu u finalnoj seriji sa Mornarom.

"Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dele zajednički stav da je ekipi potrebna promena koja će vratiti klub na pobednički kolosek i nastavak sezone Eurokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rešenje. Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u klubu. Budućnost Voli neće zaboraviti sjajnu pobedu u Beogradu protiv Crvene zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da deli naš stav da su klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca", saopštio je crnogorski klub.

Subotić je izrazio zahvalnost na saradnji i mirno prihvatio odluku o rastanku.

"U ovom trenutku, zbog loših rezultata na početku sezone u Superkupu i Evrokupu, smatram da je potrebna promena, kao dodatni snažan impuls igračima. Delim mišljenje i stavove Upravnog odbora da klubu treba promena da bi u pravom smeru krenuo dalje ka ostvarnju planova zacrtanih na početku sezone", saopštio je on i zahvalio upravi i posebno predsedniku Draganu Bokanu.

"Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti deleći zajedničke stavove. KK Budućnost želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama", dodao je Subotić.

Do rastanka sa Slobodanom Subotićem došlo je posle samo pet utakmica. U ABA ligi lanjski finalista zabeležio je očekivanu pobedu nad Zadrom u Morači i, ipak, iznenađujuće slavlje u praznom Pioniru nad evropligaškim timom Crvene zvezde. Na drugom koloseku – katastrofa. U Evrokupu Budućnost je startovala sa tri poraza, od Uhikahe, Trenta i Gdinje. Posebno bolan je poslednji od Poljaka, kojim su znatno umanjene šanse za plasman u narednu fazu Evrokupa, zbog čega je odlučeno da se povuče radikalan potez.

Subotić je bio trener Podgoričana od kraja juna, kada je preuzeo renoviranu ekipu posle turbulentne sezone, u kojoj su "plave" vodili Aleksandar Džikić, Jasmin Repeša i Petar Mijović.

Priliku da oporavi utisak Budućnost će imati na svom parketu, u nedelju od 20 sati, protiv slovenačke Primorske, dok je naredno gostovanje u Evrokupu čeka u Istanbulu, pošto ide na megdan Galatasaraju.

Subotić je tokom trenerske karijere radio u Iraklisu, AEK-u, Arisu, Panionisu, PAOK-u, Olimpijakosu, Splitu, Cedeviti, Ciboni...

Budućnost u ABA ligi ima skor 2-0, a u Evrokupu 0-3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar