Типсаревић: Ако изгубим, хоћу да то буде са стилом!

"У једну руку је веома емотивно, али у другу уживам као никад пошто играм тенис какав сам одувек желео" каже српски ас пред данашњу борбу за полуфинале турнира у Стокхолму где ће ове седмице закључити АТП каријеру.

Тенис 18.10.2019 | 14:01
Типсаревић: Ако изгубим, хоћу да то буде са стилом!
Менталитет шампиона је нешто са чим се појединац рађа и гаји цео живот. То је став којим не дозвољавате ни себи ни другима да размишљају о било чему другом него о победи. То је, уосталом став који Јанко Типсаревић ових дана показује свету.

Иако је на самом крају каријере, иако му је ово последњи АТП турнир који ће одиграти, иако су му ноге оперисане више него задњица Ким Кардашијан, он наставља да гура, да копа. Бивши осми рекет света дошао је до самог краја, јер ће последњи меч на турниру на којем ће се данас борити за полуфинале, у Стокхолму бити и последњи у каријери. Ако се не рачуна Дејвис куп у Мадриду којим ће се дефинитивно опростити од рекета и посветити се тениској академији коју је развио протеклих година.

"Да, ово је мој последњи АТП турнир у каријери. У једну руку је веома емотивно, али у другу уживам као никад пошто играм тенис какав сам одувек желео - агресивно, са изласцима на мрежу, констатним нападима. Јер, ако овде изгубим, хоћу да изгубим са стилом!" још једном је синоћ потврдио српски тенисер да у престоници Шведске завршава АТП каријеру.

Након што је јуче преслишао 12. на свету, Фабија Фоњинија који је тиме практично изгубио сваку шансу да се нађе на завршном мастерсу у Лондону, 35-годишњи Београђанин, освајач Дејвис купа и четири АТП турнира у каријери данас ће покушати да се пробије у полуфинале овог АТП 250 такмичења који се игра у хали на тврдој подлози за наградни фонд од 635.750 евра.

"Једном речју - неочекивано!" Изјавио је Типса након јучерашње победе над Италијаном, "Потпуно неочекивано. Пре свега, умало овде нисам дошао... Ко је могао да очекује да притом победим Топ 10 играча и да му препустим само по гем у оба сета. Невероватно сам срећан и поносан! Нисам му дао нити једну прилику да се врати у меч"

Свесни емотивног, историјског тренутка Типсаревића, домаћини из Шведске, поносни на то што је један такав ас, али пре свега изузетан човек одабрао баш њихово такмичење да стави тачку на каријеру, дају му посебан третман, те тако и вечерас игра последњи меч дана, када се и очекује највише гледалаца. Противник му је "лаки лузер" Јуићи Сугита, искусни Јапанац, тренутно 129. на свету којег је Београђанин два пута савладао у исто толико мечева.

"Играо сам са њим два пута и оба пута сам победио, али се сећам да су то били физички невероватно напорни мечеви. Искористио је овде прилику као срећни губитник, победио неколико квалитетних тенисера, те верујем да ће меч бити интересантан.", рекао је Типсаревић о Сугити.

Али, није ово једино српско-јапанско четвртфинале данаа пошто осим Јанкеле за полуфинале турнира у Стокхолму бори и Филип Крајиновић и то против Јошихите Нишиоке. Сомборац није баш у најбољој форми, пошто је на два од претходна три такмичења испадао већ у првом колу. Њих двојица су се одмерила још давне 2014. када је наш тенисер славио у три сета. Крајиновић, инаће 60. на свету је без сумње благи фаворит против 14. места слабије пласираног противника који је такође ове јесени играо слабо.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар