Tipsarević: Ako izgubim, hoću da to bude sa stilom!

"U jednu ruku je veoma emotivno, ali u drugu uživam kao nikad pošto igram tenis kakav sam oduvek želeo" kaže srpski as pred današnju borbu za polufinale turnira u Stokholmu gde će ove sedmice zaključiti ATP karijeru.

Tenis 18.10.2019 | 14:01
Tipsarević: Ako izgubim, hoću da to bude sa stilom!
Mentalitet šampiona je nešto sa čim se pojedinac rađa i gaji ceo život. To je stav kojim ne dozvoljavate ni sebi ni drugima da razmišljaju o bilo čemu drugom nego o pobedi. To je, uostalom stav koji Janko Tipsarević ovih dana pokazuje svetu.

Iako je na samom kraju karijere, iako mu je ovo poslednji ATP turnir koji će odigrati, iako su mu noge operisane više nego zadnjica Kim Kardašijan, on nastavlja da gura, da kopa. Bivši osmi reket sveta došao je do samog kraja, jer će poslednji meč na turniru na kojem će se danas boriti za polufinale, u Stokholmu biti i poslednji u karijeri. Ako se ne računa Dejvis kup u Madridu kojim će se definitivno oprostiti od reketa i posvetiti se teniskoj akademiji koju je razvio proteklih godina.

"Da, ovo je moj poslednji ATP turnir u karijeri. U jednu ruku je veoma emotivno, ali u drugu uživam kao nikad pošto igram tenis kakav sam oduvek želeo - agresivno, sa izlascima na mrežu, konstatnim napadima. Jer, ako ovde izgubim, hoću da izgubim sa stilom!" još jednom je sinoć potvrdio srpski teniser da u prestonici Švedske završava ATP karijeru.

Nakon što je juče preslišao 12. na svetu, Fabija Fonjinija koji je time praktično izgubio svaku šansu da se nađe na završnom mastersu u Londonu, 35-godišnji Beograđanin, osvajač Dejvis kupa i četiri ATP turnira u karijeri danas će pokušati da se probije u polufinale ovog ATP 250 takmičenja koji se igra u hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 635.750 evra.

"Jednom rečju - neočekivano!" Izjavio je Tipsa nakon jučerašnje pobede nad Italijanom, "Potpuno neočekivano. Pre svega, umalo ovde nisam došao... Ko je mogao da očekuje da pritom pobedim Top 10 igrača i da mu prepustim samo po gem u oba seta. Neverovatno sam srećan i ponosan! Nisam mu dao niti jednu priliku da se vrati u meč"

Svesni emotivnog, istorijskog trenutka Tipsarevića, domaćini iz Švedske, ponosni na to što je jedan takav as, ali pre svega izuzetan čovek odabrao baš njihovo takmičenje da stavi tačku na karijeru, daju mu poseban tretman, te tako i večeras igra poslednji meč dana, kada se i očekuje najviše gledalaca. Protivnik mu je "laki luzer" Juići Sugita, iskusni Japanac, trenutno 129. na svetu kojeg je Beograđanin dva puta savladao u isto toliko mečeva.

"Igrao sam sa njim dva puta i oba puta sam pobedio, ali se sećam da su to bili fizički neverovatno naporni mečevi. Iskoristio je ovde priliku kao srećni gubitnik, pobedio nekoliko kvalitetnih tenisera, te verujem da će meč biti interesantan.", rekao je Tipsarević o Sugiti.

Ali, nije ovo jedino srpsko-japansko četvrtfinale danaa pošto osim Jankele za polufinale turnira u Stokholmu bori i Filip Krajinović i to protiv Jošihite Nišioke. Somborac nije baš u najboljoj formi, pošto je na dva od prethodna tri takmičenja ispadao već u prvom kolu. Njih dvojica su se odmerila još davne 2014. kada je naš teniser slavio u tri seta. Krajinović, inaće 60. na svetu je bez sumnje blagi favorit protiv 14. mesta slabije plasiranog protivnika koji je takođe ove jeseni igrao slabo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar