Неће играти 2 године за Визардсе, али...

. . . не сједи скрштених руку: Биће тренер! Џон Вол најмање до идуће сезоне неће играти кошарку, али нашао је начин да остане у њој. . .

Кошарка 22.10.2019 | 19:43
Неће играти 2 године за Визардсе, али...
Тешка повреда Ахилове тетиве покварила је све планове Џона Вола.

Прва звијезда Вашингтона ван терена је од децембра 2018. године, а љекари су га обавијестили да га чека још најмање годину дана паузе, што значи да ће Визардси ову читаву сезону бити без услуга једног од најбољих плејмејкера лиге.

Ипак, Вол не жели да кука, већ има идеју како да "остане" у игри.

У изјави за "НБЦ" казао је да је разговарао са тренером Скотом Бруксом како би могао да му помогне у 2019/20, а одлични стратег понудио му је мјесто асистента у стручном штабу.

"Ова година ће ми рећи да ли могу да будем тренер или не... Морате да имате много стрпљења и морате да знате како да приђете и комуницирате са сваким играчем", казао је нови асистент Визардса који очигледно има већ неке разрађене идеје.

"Сваки играч има другачији став и расположење које се мијења. Научио сам то када је тренер покушавао да ме 'истренира' када сам био млад, а ја нисам тип који то воли".

С обзиром на то да је Вашингтон успио да убиједи и Бредлија Била да продужи уговор за још двије сезоне, дјелује да су у Визардсима развили солидну стратегију како да "преживе период" без најбољег играча тима, држећи и свлачионицу под контролом.

Видјећемо како ће то све изгледати и када се некадашњи први пик са драфта врати на паркет у октобру 2020. године, а до тада ћемо видети да ли има "слух за тренера".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар