Neće igrati 2 godine za Vizardse, ali...

. . . ne sjedi skrštenih ruku: Biće trener! Džon Vol najmanje do iduće sezone neće igrati košarku, ali našao je način da ostane u njoj. . .

Košarka 22.10.2019 | 19:43
Neće igrati 2 godine za Vizardse, ali...
Teška povreda Ahilove tetive pokvarila je sve planove Džona Vola.

Prva zvijezda Vašingtona van terena je od decembra 2018. godine, a ljekari su ga obavijestili da ga čeka još najmanje godinu dana pauze, što znači da će Vizardsi ovu čitavu sezonu biti bez usluga jednog od najboljih plejmejkera lige.

Ipak, Vol ne želi da kuka, već ima ideju kako da "ostane" u igri.

U izjavi za "NBC" kazao je da je razgovarao sa trenerom Skotom Bruksom kako bi mogao da mu pomogne u 2019/20, a odlični strateg ponudio mu je mjesto asistenta u stručnom štabu.

"Ova godina će mi reći da li mogu da budem trener ili ne... Morate da imate mnogo strpljenja i morate da znate kako da priđete i komunicirate sa svakim igračem", kazao je novi asistent Vizardsa koji očigledno ima već neke razrađene ideje.

"Svaki igrač ima drugačiji stav i raspoloženje koje se mijenja. Naučio sam to kada je trener pokušavao da me 'istrenira' kada sam bio mlad, a ja nisam tip koji to voli".

S obzirom na to da je Vašington uspio da ubijedi i Bredlija Bila da produži ugovor za još dvije sezone, djeluje da su u Vizardsima razvili solidnu strategiju kako da "prežive period" bez najboljeg igrača tima, držeći i svlačionicu pod kontrolom.

Vidjećemo kako će to sve izgledati i kada se nekadašnji prvi pik sa drafta vrati na parket u oktobru 2020. godine, a do tada ćemo videti da li ima "sluh za trenera".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar