Ласло Ђере поново тренира - побиједио је коксаки вирус!

Српски тенисер се после борбе са коксаки вирусом враћа на терен.

Тенис 18.10.2019 | 12:45
Ласло Ђере поново тренира - побиједио је коксаки вирус!
После низа добрих резултата, првог освојеног трофеја на АТП турнеји у каријери и наступа у трећем колу Ролан Гароса током првог дела актуелне сезоне – било је за очекивати да ће тада други рекет Србије Ласло Ђере наставити у даљем походу ка уласку међу најбољих 20 играча светског тениса. 

Нажалост, то није био случај – а главни разлог за изостанак жељених резултата био је нарушено здравље.

Захтевна АТП турнеја играчима често не допушта довољно слободног времена ни како би проверили своје здравствено стање. Тако је, тек после повратка са америчке турнеје, преглед открио да је Ласло Ђере имао коксаки вирус. Уз то, резултати анализе крви показали су да је боловао и од цитамегало вируса и мононуклеозе – а да тога уопште није ни био свестан, сво време путујући и играјући.

"Срећом, коксаки вирус ми је препознат на време, јер би иначе био у опасности да изазове упалу срчаног мишића. Са открићем ова три здравствена проблема, мој тим и ја смо донели одлуку да направим паузу у тренинзима од барем месец дана, без било каквих физичких активности. У том периоду сам радио и магнетну резонанцу срца и ултразвук абдомена. Резултати прошлонедељног прегледа код кардиолога били су, на моју велику радост, задовољавајући; вирус је сузбијен, и добио сам дозволу да поново почнем са тренинзима", каже Ђере о свом актуелном здравственом стању. 

До краја године српског тенисера могли бисмо да видимо у Базелу и Паризу.

"У вези са мојим могућим наступима до краја ове сезоне, пријавио сам учешће на турнирима у Базелу и мастерсу у Паризу. Ужелео сам се тениса, и сада ми је најважније да радим на кондицији. Осећам се боље из дана у дан, и волео бих када бих успео да будем спреман већ за наступ у Базелу на шта ће највише утицати моје стање наредних дана", нагласио је Ласло Ђере.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар