Laslo Đere ponovo trenira - pobijedio je koksaki virus!

Srpski teniser se posle borbe sa koksaki virusom vraća na teren.

Tenis 18.10.2019 | 12:45
Laslo Đere ponovo trenira - pobijedio je koksaki virus!
Posle niza dobrih rezultata, prvog osvojenog trofeja na ATP turneji u karijeri i nastupa u trećem kolu Rolan Garosa tokom prvog dela aktuelne sezone – bilo je za očekivati da će tada drugi reket Srbije Laslo Đere nastaviti u daljem pohodu ka ulasku među najboljih 20 igrača svetskog tenisa. 

Nažalost, to nije bio slučaj – a glavni razlog za izostanak željenih rezultata bio je narušeno zdravlje.

Zahtevna ATP turneja igračima često ne dopušta dovoljno slobodnog vremena ni kako bi proverili svoje zdravstveno stanje. Tako je, tek posle povratka sa američke turneje, pregled otkrio da je Laslo Đere imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svestan, svo vreme putujući i igrajući.

"Srećom, koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući; virus je suzbijen, i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima", kaže Đere o svom aktuelnom zdravstvenom stanju. 

Do kraja godine srpskog tenisera mogli bismo da vidimo u Bazelu i Parizu.

"U vezi sa mojim mogućim nastupima do kraja ove sezone, prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu i mastersu u Parizu. Uželeo sam se tenisa, i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan, i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana", naglasio je Laslo Đere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar