Суђење завршено - "Газа" ослобођен оптужби!

"Драго ми је што сам напокон успио да пренесем своју страну приче и што је порота донијела исправну пресуду", поручио је бивши репрезентативац Енглеске.

Фудбал 18.10.2019 | 19:24
Суђење завршено - "Газа" ослобођен оптужби!
Легендарни енглески фудбалер Пол Гаскојн (52) ослобођен је оптужбе за сексуално узнемиравање жене у возу, у августу 2018. године.

"Пензионисани" фудбалер, који је након завршетка играчке каријере познат по контроверзном животу, био је оптужен да је у возу који је саобраћао између Јорка и Њукасла "узнемиравао и неприкладно додиривао жену".

"Газа" је негирао сексуални напад рекавши да је пољубио жену "како би јој повећао самопоуздање" након што је чуо мушког путника како је назива дебелом и ружном".

"Нисам био пијан, нисам био насилан, нисам био сексуалан. Пољубио сам је како бих јој дигао самопоуздање након што сам чуо како је мушки путник вријеђа," рекао је Гаскојн на суду додавши: "Драго ми је што сам напокон успио да пренесем своју страну приче и што је порота донијела исправну пресуду."

Жена је на суду свједочила да је Гаскојн био гласан, псовао, а потом сјео крај ње, потапшао по руци и пољубио, преноси Хина.

Женске организације биле су огорчено ослобађајућом пресудом, а Ричинда Тејлор, из добротворне организације "Ева Wомен Аид", додала је: "'Ова пресуда шаље ужасну и потенцијално опасну поруку."

Гаскојн је сматран једним од најталентованијих везиста своје генерације, међутим каријеру му је обиљежила зависност од алкохола и дрога. Играо је за Њукасл, Тотенхем, Лацио, Ренџерс, Евертон, Мидлзбро...

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар