Роман посвећен новинару Каменку Катићу

- Роман књижевника, новинара и публицисте из Бијељине Тихомира Несторовића "Јабланови снене звијезде" посвећен је његовом пријатељу Каменку Катићу за којег аутор каже да је икона српског телевизијског новинарства.

Република Српска 18.10.2019 | 07:57
Роман посвећен новинару Каменку Катићу
На промоцији, одржаној синоћ, свог шестог романа, која је одржана у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, Несторовић је истакао да је ријеч о његовој искреној исповијести, са романтичарским призвуком, у којем је живот преточио у прозу.

"Како старимо и сазријевамо у стваралаштву дође вријеме да поспремимо оно што смо чули и што знамо, а ја сам то укоричио у овај сплет истинитих прича о чудесним јаблановима, душевним људима и о оним злодухима, о ратној сирочади и увијек о љубави", навео је аутор.

Несторовић је за наредну годину најавио свој нови роман "Пансион госпође Хаџивуковић" и открио да има већ готових пет књига.

Књижевник и књижевни критичар из Србије Љубомир Ћорилић рекао је за Несторовића да је један од значајнијих савремених српских прозаиста који пише сажету прозу свима разумљивим језиком, због чега га уважавају и читаоци и критичари.

Тихомир Несторовић претходно је објавио романе "Миона Брочанска", "Двије додоле", "Јана", "Теодор", "Илинчићи", више збирки прича и приповиједака, те монографија о људима и догађајима у Семберији.

Добитник је "Златне значке" Културно-просветне заједнице Србије, а његов роман "Илинчићи" добио је награду "Јанко Веселиновић" Удружења књижевника Србије и општине Богатић као најбољи историјски роман написан на српском језику у 2016. години.

Живи и ствара у семберском селу Бродац код Бијељине, преноси Срна.



(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар