Искрени Марко ди Вајо: Миха заслужује ''Златну клупу''!

Због свега што ради, његова порука свету је невероватна! “Сергеј је сила, Неста и Буфон су Кристијано Роналдо мог времена“, каже бивши нападач Италије.

Фудбал 18.10.2019 | 18:08
Искрени Марко ди Вајо: Миха заслужује ''Златну клупу''!
Марка ди Ваја памтимо као играча истанчаног голгетерског њуха у златној ери италијанског клупског фудбала, када су Чизмом шетали највећи асови омиљене нам игре.

После окончања каријере 2014. године у дресу Монтреала убрзо је решио да остане у фудбалским водама, па је остао у својој Болоњи где ради као шеф скаутинг службе и један је од блиских људи Синише Михајловића. Као један од таквих добро је упознат с оним кроз шта пролази српски тренер и колико важну борбу води последњих месеци. У италијанским фудбалским круговима прича се да Михајловић и Ди Вајо одавно гаје однос пун узајамног разумевања и поштовања.

Управо из свега наведеног не чуде Ди Вајове речи упућене Михајловићу. Наиме, некадашњи италијански репрезентативац тврди да популарни Миха већ сада заслужује престижну награду Панцхина д'Оро (Златна клупа – додељује се за најбољег тренера Серије А на крају текуће сезоне), због свега што је досад урадио и као тренер и као човек.

“Заслужио је Златну клупу због снажног утицаја на фудбал и друштво, печата који је оставио у претходних неколико месеци, али и начина на који се бори сваког дана. Чак и када има температуру 40, чак и када је исцрпљен од терапија, он је уз нас. Увек“, прича Ди Вајо у разговору за Газету дело Спорт.

Бивши голгетер Лација, Парме, Јувентуса, Валенсије, Монака и још неколико клубова говорио је отворено о томе колико важну поруку Михајловић шаље фудбалском свету.

“То што он ради је светска класа! Шаље велику наду људима широм света са проблемима који су слични његовим... Ствар је у томе што он не крије ништа и потпуно отворено говори о свему. Никада не пропушта састанке стручног штаба, ради и преко видео линка, одрађује тренинге чак и када није у пуној снази или га ломи терет лечења. Увек позове играче, да им каже неколико речи, да их мотивише, али ми примећујемо да га све то чини још јачим, што је заиста посебно. Свака његова реч у играчима буди велику реакцију“.

Говорио је Ди Вајо и о квалитетима Сергеја Милинковић Савића и колико је напредовао откако је стигао у италијански фудбал из Генка.

“Физички је значајно напредовао, постао је права сила. Бржи је, технички поткованији, боље разуме игру, али и схвата да још мора да ради на томе да буде одлучнији, јер је врло интелигентан“.

С обзиром да ће се за викенд у Торину одиграти лигашки меч између Јувентуса и Болоње, где се Михиспрема посебан дочек, ред је био да се Ди Вајо подсети дуела с Старом дамом из играчких дана. Последњи пут када је Рособлу надиграо Јувентус било је фебруара 2011, када је Ди Вајо два пута тресао мрежу свог бившег клуба...

“Сећам се као да је јуче било. Први гол је био после асистенције Мутарелија, а други на фантастичан пас Мегиоринија“, каже Ди Вајо, а упитан да ли ће играчима показати снимак те утакмице пред суботњи меч одговара:

“Нема потребе да га показујем, јер сви знамо ко је Јувентус и мотивација је увек на највишем нивоу. Да бисмо постали победници морамо и да патимо, али и да верујемо у оно што градимо, да пронађемо наш начин да искористимо шансе и будемо најбољи“.

На питање кога сматра Кристијаном Роналдом свог времена – каже:

“Бирам двојицу играча – Несту и Буфона“.

О играчима који су летос појачали Болоњу говори у потврдном тону, најављује да ће можда бити и неких промена у јануару, верује да Јувентус има све што је потребно да освоји Лигу шампиона.

Ди Вајо је баш погодио жицу...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар