Iskreni Marko di Vajo: Miha zaslužuje ''Zlatnu klupu''!

Zbog svega što radi, njegova poruka svetu je neverovatna! “Sergej je sila, Nesta i Bufon su Kristijano Ronaldo mog vremena“, kaže bivši napadač Italije.

Fudbal 18.10.2019 | 18:08
Iskreni Marko di Vajo: Miha zaslužuje ''Zlatnu klupu''!
Marka di Vaja pamtimo kao igrača istančanog golgeterskog njuha u zlatnoj eri italijanskog klupskog fudbala, kada su Čizmom šetali najveći asovi omiljene nam igre.

Posle okončanja karijere 2014. godine u dresu Montreala ubrzo je rešio da ostane u fudbalskim vodama, pa je ostao u svojoj Bolonji gde radi kao šef skauting službe i jedan je od bliskih ljudi Siniše Mihajlovića. Kao jedan od takvih dobro je upoznat s onim kroz šta prolazi srpski trener i koliko važnu borbu vodi poslednjih meseci. U italijanskim fudbalskim krugovima priča se da Mihajlović i Di Vajo odavno gaje odnos pun uzajamnog razumevanja i poštovanja.

Upravo iz svega navedenog ne čude Di Vajove reči upućene Mihajloviću. Naime, nekadašnji italijanski reprezentativac tvrdi da popularni Miha već sada zaslužuje prestižnu nagradu Panchina d'Oro (Zlatna klupa – dodeljuje se za najboljeg trenera Serije A na kraju tekuće sezone), zbog svega što je dosad uradio i kao trener i kao čovek.

“Zaslužio je Zlatnu klupu zbog snažnog uticaja na fudbal i društvo, pečata koji je ostavio u prethodnih nekoliko meseci, ali i načina na koji se bori svakog dana. Čak i kada ima temperaturu 40, čak i kada je iscrpljen od terapija, on je uz nas. Uvek“, priča Di Vajo u razgovoru za Gazetu delo Sport.

Bivši golgeter Lacija, Parme, Juventusa, Valensije, Monaka i još nekoliko klubova govorio je otvoreno o tome koliko važnu poruku Mihajlović šalje fudbalskom svetu.

“To što on radi je svetska klasa! Šalje veliku nadu ljudima širom sveta sa problemima koji su slični njegovim... Stvar je u tome što on ne krije ništa i potpuno otvoreno govori o svemu. Nikada ne propušta sastanke stručnog štaba, radi i preko video linka, odrađuje treninge čak i kada nije u punoj snazi ili ga lomi teret lečenja. Uvek pozove igrače, da im kaže nekoliko reči, da ih motiviše, ali mi primećujemo da ga sve to čini još jačim, što je zaista posebno. Svaka njegova reč u igračima budi veliku reakciju“.

Govorio je Di Vajo i o kvalitetima Sergeja Milinković Savića i koliko je napredovao otkako je stigao u italijanski fudbal iz Genka.

“Fizički je značajno napredovao, postao je prava sila. Brži je, tehnički potkovaniji, bolje razume igru, ali i shvata da još mora da radi na tome da bude odlučniji, jer je vrlo inteligentan“.

S obzirom da će se za vikend u Torinu odigrati ligaški meč između Juventusa i Bolonje, gde se Mihisprema poseban doček, red je bio da se Di Vajo podseti duela s Starom damom iz igračkih dana. Poslednji put kada je Rosoblu nadigrao Juventus bilo je februara 2011, kada je Di Vajo dva puta tresao mrežu svog bivšeg kluba...

“Sećam se kao da je juče bilo. Prvi gol je bio posle asistencije Mutarelija, a drugi na fantastičan pas Megiorinija“, kaže Di Vajo, a upitan da li će igračima pokazati snimak te utakmice pred subotnji meč odgovara:

“Nema potrebe da ga pokazujem, jer svi znamo ko je Juventus i motivacija je uvek na najvišem nivou. Da bismo postali pobednici moramo i da patimo, ali i da verujemo u ono što gradimo, da pronađemo naš način da iskoristimo šanse i budemo najbolji“.

Na pitanje koga smatra Kristijanom Ronaldom svog vremena – kaže:

“Biram dvojicu igrača – Nestu i Bufona“.

O igračima koji su letos pojačali Bolonju govori u potvrdnom tonu, najavljuje da će možda biti i nekih promena u januaru, veruje da Juventus ima sve što je potrebno da osvoji Ligu šampiona.

Di Vajo je baš pogodio žicu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar