Москва: Резултат каријере Николе Милојевића!

Никола Милојевић, 24-годишњи тенисер из Србије, пласирао се у четвртфинале Кремљ купа у Москви, пошто је савладао Руса Алена Авидзбу 7:5, 6:0.  Срби воле Москву: Милојевић "кромпиром" до четвртфинала, чека се Кецмановић. . .  После Душана Лајовића, још један српски тенисер победио у престоници Русије.

Тенис 17.10.2019 | 20:21
Москва: Резултат каријере Николе Милојевића!
Милојевић је на најбољи начин искористио шансу коју је као "лаки лузер" добио после одустајања Данила Медведева и остварио најбољи резултат у каријери.

Ривал у борби за полуфинале биће му победник меча Јегор Герасимов (Белорусија) - Андреј Рубљов (Русија).

Милојевић, који је 164. тенисер света, одиграо је добар меч против Авидзбе који је отпор пружио само у првом сету. У том периоду српски тенисер заостао је 4:2, али је успео да врати брејк и потом освоји сет.

То је потпуно сломило деветнаестогодишњег тенисера из Русије и Милојевић је други сет добио с нулом – 6:0.

Кремљ куп игра се за наградни фонд од 840.130 долара.

И док се Дуци мучио против Лукаша Росола у среду увече, Никола Милојевић је у четвртак током дана имао далеко лакши посао.

Српски тенисер је у осмини финала АТП турнира у Москви савладао домаћег играча Алена Авидзбу - 2:0 (7:5, 6:0).

Тренутно 164. тенисер света је у тесној завршници успео да оствари брејк и потом стигне до првог сета, да би у другом уследила његова рапсодија.

Упркос томе што је морао да спашава две брејк лопте, ниједан гем није изгубио, па је пласман међу осам најбољих на турниру обезбедио такозваним "кромпиром".

Авидзба је једва међу 500 најбољих играча света, тако да ће Милојевић у наредном мечу имати далеко тежег противника.

Његов потенцијални ривал је и Андреј Рубљев, тренутно 31. рекет планете.

Од српских играча у Москви још је и Миомир Кецмановић, који тек треба да се упусти у борбу за четвртфинале против Жеремија Шардија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар