Moskva: Rezultat karijere Nikole Milojevića!

Nikola Milojević, 24-godišnji teniser iz Srbije, plasirao se u četvrtfinale Kremlj kupa u Moskvi, pošto je savladao Rusa Alena Avidzbu 7:5, 6:0.  Srbi vole Moskvu: Milojević "krompirom" do četvrtfinala, čeka se Kecmanović. . .  Posle Dušana Lajovića, još jedan srpski teniser pobedio u prestonici Rusije.

Tenis 17.10.2019 | 20:21
Moskva: Rezultat karijere Nikole Milojevića!
Milojević je na najbolji način iskoristio šansu koju je kao "laki luzer" dobio posle odustajanja Danila Medvedeva i ostvario najbolji rezultat u karijeri.

Rival u borbi za polufinale biće mu pobednik meča Jegor Gerasimov (Belorusija) - Andrej Rubljov (Rusija).

Milojević, koji je 164. teniser sveta, odigrao je dobar meč protiv Avidzbe koji je otpor pružio samo u prvom setu. U tom periodu srpski teniser zaostao je 4:2, ali je uspeo da vrati brejk i potom osvoji set.

To je potpuno slomilo devetnaestogodišnjeg tenisera iz Rusije i Milojević je drugi set dobio s nulom – 6:0.

Kremlj kup igra se za nagradni fond od 840.130 dolara.

I dok se Duci mučio protiv Lukaša Rosola u sredu uveče, Nikola Milojević je u četvrtak tokom dana imao daleko lakši posao.

Srpski teniser je u osmini finala ATP turnira u Moskvi savladao domaćeg igrača Alena Avidzbu - 2:0 (7:5, 6:0).

Trenutno 164. teniser sveta je u tesnoj završnici uspeo da ostvari brejk i potom stigne do prvog seta, da bi u drugom usledila njegova rapsodija.

Uprkos tome što je morao da spašava dve brejk lopte, nijedan gem nije izgubio, pa je plasman među osam najboljih na turniru obezbedio takozvanim "krompirom".

Avidzba je jedva među 500 najboljih igrača sveta, tako da će Milojević u narednom meču imati daleko težeg protivnika.

Njegov potencijalni rival je i Andrej Rubljev, trenutno 31. reket planete.

Od srpskih igrača u Moskvi još je i Miomir Kecmanović, koji tek treba da se upusti u borbu za četvrtfinale protiv Žeremija Šardija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar