Типса уништио Фоњинија за 1/4-финале задњег турнира каријере!

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале турнира у Стокхолму победом над Италијаном Фабијом Фоњинијем.  Дели лекције док је још ту: Типсаревић разбио 12. играча света! Српски тенисер пружио бриљантну партију на свом последњем АТП турниру у каријери.

Тенис 17.10.2019 | 19:43
Типса уништио Фоњинија за 1/4-финале задњег турнира каријере!
Типсаревић је разбио тренутно 12. тенисера света за само сат времена игре – 6:1, 6:1.

Италијан је отворио меч брејком и повео са 1:0, али није освојио ниједан гем до краја првог дела игре.

Типсаревић је лоше користио брејк лопте, процентуално гледајући, али сваки пут остајао истрајан и одузимао сервис ривалу.

У другом сету виђена је малтене идентична слика. Фоњини је повео са 1:0, овога пута освојивши гем на сервису, али је поново изгубио шест гемова у низу.

Српски тенисер, некада осми на планети, у прва два меча изгубио је укупно 12 гемова, а у четвртфиналу ће се састати са Јапанцем Јуичијем Сугитом.

Типсаревићу је турнир у Стокхолму последњи у каријери на АТП Туру, пошто планира да се од тениса опрости на крају сезоне, на Дејвис купу у Мадриду.

Крај се ближи, али он се ни сада не предаје. Јанко Типсаревић је у 2. колу АТП турнира у Стокхолму у потпуности надиграо Фабија Фоњинија са 2:0 (6:1, 6:1).

У мечу који је трајао само 61 минут, некадашњи осми тенисер света и освајач Дејвис купа 2010. године разбио је игру тренутно 12. играча планете и пласирао се у четвртфинале.

Типсаревић је од првог до последњег поена доминирао, а освојио је чак 26 поена више него његов противник.

У првом сету, Фоњини је меч отворио брејком на Типсаревићев сервис, али српски тенисер од тада осваја шест гемова у низу за вођство од 1:0 у сетовима.

У другом је ситуација била скоро идентична. Поново је Италијан повео, само овога пута на свој сервис, да би опет популарни Типса "везао" шест гемова за велику победу.

Типсаревић је чак 232 позиције слабије рангиран од Фоњинија, али га то није спречило да убедљиво слави. Београђанин игра свој последњи АТП турнир, пре него што ће се у новембру опростити од тениса на Дејвис купу у Мадриду.

У четвртфиналу ће Типсаревићу противник бити Јуићи Сугита, што ће бити други српско-јапански окршај. Раније је Филип Крајиновић обезбедио меч против Јошихита Нишиоке.

Нека потраје, кад је већ последње. Јер Дејвис куп у Мадриду, на коме ће Типсаревић одиграти и последње мечеве у каријери, ипак није то.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар