Tipsa uništio Fonjinija za 1/4-finale zadnjeg turnira karijere!

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Stokholmu pobedom nad Italijanom Fabijom Fonjinijem.  Deli lekcije dok je još tu: Tipsarević razbio 12. igrača sveta! Srpski teniser pružio briljantnu partiju na svom poslednjem ATP turniru u karijeri.

Tenis 17.10.2019 | 19:43
Tipsa uništio Fonjinija za 1/4-finale zadnjeg turnira karijere!
Tipsarević je razbio trenutno 12. tenisera sveta za samo sat vremena igre – 6:1, 6:1.

Italijan je otvorio meč brejkom i poveo sa 1:0, ali nije osvojio nijedan gem do kraja prvog dela igre.

Tipsarević je loše koristio brejk lopte, procentualno gledajući, ali svaki put ostajao istrajan i oduzimao servis rivalu.

U drugom setu viđena je maltene identična slika. Fonjini je poveo sa 1:0, ovoga puta osvojivši gem na servisu, ali je ponovo izgubio šest gemova u nizu.

Srpski teniser, nekada osmi na planeti, u prva dva meča izgubio je ukupno 12 gemova, a u četvrtfinalu će se sastati sa Japancem Juičijem Sugitom.

Tipsareviću je turnir u Stokholmu poslednji u karijeri na ATP Turu, pošto planira da se od tenisa oprosti na kraju sezone, na Dejvis kupu u Madridu.

Kraj se bliži, ali on se ni sada ne predaje. Janko Tipsarević je u 2. kolu ATP turnira u Stokholmu u potpunosti nadigrao Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:1, 6:1).

U meču koji je trajao samo 61 minut, nekadašnji osmi teniser sveta i osvajač Dejvis kupa 2010. godine razbio je igru trenutno 12. igrača planete i plasirao se u četvrtfinale.

Tipsarević je od prvog do poslednjeg poena dominirao, a osvojio je čak 26 poena više nego njegov protivnik.

U prvom setu, Fonjini je meč otvorio brejkom na Tipsarevićev servis, ali srpski teniser od tada osvaja šest gemova u nizu za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom je situacija bila skoro identična. Ponovo je Italijan poveo, samo ovoga puta na svoj servis, da bi opet popularni Tipsa "vezao" šest gemova za veliku pobedu.

Tipsarević je čak 232 pozicije slabije rangiran od Fonjinija, ali ga to nije sprečilo da ubedljivo slavi. Beograđanin igra svoj poslednji ATP turnir, pre nego što će se u novembru oprostiti od tenisa na Dejvis kupu u Madridu.

U četvrtfinalu će Tipsareviću protivnik biti Juići Sugita, što će biti drugi srpsko-japanski okršaj. Ranije je Filip Krajinović obezbedio meč protiv Jošihita Nišioke.

Neka potraje, kad je već poslednje. Jer Dejvis kup u Madridu, na kome će Tipsarević odigrati i poslednje mečeve u karijeri, ipak nije to.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar