СДС пита гдје су обећане подземне гараже у БЛ?

- Умјесто повећања цијана паркинга у Бањалуци градске власти предвођене СНСД-ом би требале испунити своје предизборно обећање о градњи подземних паркинга и на тај начин ријешити, недостатак паркинг мјеста у нашем граду, поручили су из Градског одбора СДС Бањалука.

Република Српска 17.10.2019 | 12:26
СДС пита гдје су обећане подземне гараже у БЛ?
„Изјава начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славише Сандића који каже да ће „ цијена паркирања бити дестимулативна", како би се грађани стимулисали да користе градски превоз је лицимјерна поготово када се зна да су након низа поскупљења цијене градског превоза у Бањалуци постале најскупље, не само у БиХ него и у региону“, наводи са у саопштењу ГО СДС Бањалука.

Подсјећамо да је ово само једно у низу поскупљења које је актуелна власт наметнула становницима нашег града и сматрамо да се та пракса мора зауставити.

„Сматрамо да је због политике поскупљења коју СНСД проводи дестимулативан постао, не само паркинг и градски превоз него и струја, гориво, вода, одвоз смећа, огрев и маса других ствари чијим се поскупљењем жели надомјестити неспособност и безидејност власти.

„Новим поскупљењем се, као и у ранијим случајевима, неће ријешити ниједан проблем, па ни недостатак паркинг мјеста. Зато од градоначелника Игора Радојичића тражимо да испуни предизборна обећања о градњи подземних гаража и нових паркинга и на тај начин ријеши овај проблем“, саопштено је из Градског одбора СДС Бањалука.

- Технички приједлог за повећање цијене паркинга у центру града је спреман, али коначна одлука је на градоначелнику, коалицији и одборницима, они одлучују да ли ће и када ће овај приједлог ићи на дневни ред, казао је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.
 
Навео је да се, поред дизања цијена, предлаже и проширење нулте зоне, као и побољшање квалитета услуга јавног превоза.

"Циљ је да стимулишемо власнике приватних аутомобила, који би за километар или два сами долазили у центар аутом, да користе јавни превоз. Неће им се исплатити да у центар града долазе аутом, јер ће цијена паркирања бити дестимулативна", објаснио је Сандић, али није рекао за колико би паркинг могао поскупјети.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јири

17.10.2019 10:29

Ма ја..то је најбитније..еее моји другари из СДС... колико зицера вам је СНСД и неспособни Радојциц сервирао, а ви о паркингу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

17.10.2019 11:03

За 4 године кроз градску касу проци це 600 милиона КМ и само ме интересује да ли неко види гдје је то улозено. Ако мисле да замаскирају потросене паре са овим биједним пројектима 10 крузних токова, један мост, реконструкција пар објеката, онда је овај народ луд и не зна да сабира. За 20 година владавине исте странке кроз касу је просло 3 милијарде КМ и нека ми неко објасни један пројекат са којим се Бања Лука мозе похвалити и да се неко угледа на исту. Град никад прљавији није био, Врбас је постао забокрецина, улице валовите у свим насељима, али зато сви нацелници, замјеници и остала екипа из опстине праве викендице и куце са базенима по насељима око Бања Луке те зиве у најлуксузнијим становима у узем центру града, док се први цовјек града прави скроман и вјесто крије своје добро организоване новцане токове које лагерује на сигурно у иностраним банкама. На крају крајева кад је Црногорац радио несто.

Name

Ре

17.10.2019 11:13

Све је битно, и све је слагано!

Name

Зашто би...

17.10.2019 10:31

Зашто би Игор и његова подгузна мува Амиџа ишта радили када је довољно да сјеку младице дуња и уклањају спомен обиљежја у облику срца. То је једини задатак који им је њихов господар повјерио и који морају испунити како би задржали фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавро

17.10.2019 11:10

Амидјиц је тренутно најпокваренији цовјек у опстиниа није имало куце засто да га уједе док се није доцепао финансија града Бањалука. Све сто је прије тога имао дао му је пунац Дакиц инаце вредан и постен приватник.Амидјиц сад веровали или не не види и не поздравља до јуцерасње познанике и комсије.Умислила подгузна мува да је Путин

Name

васке

17.10.2019 10:59

Цитав комплекс гараза код Привредног суда су празне вец петнаест година,ал из разлога ко зна којег нити их продају,нити дају људима да паркирају.КРИВЦИ нацелник Радојциц и дозивотни предсједник Привредне коморе Борко Дјуриц,који се толико обогатио да висе незна куд удара,па се мало од тумбања и искривио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

17.10.2019 11:02

Направијо је мисковиц и бурле делта сити подземну гаразу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буда

17.10.2019 11:03

Тако и треба, људи би најрадије са аутом у кафиц када би могло. Ајде одравире ауто Бањалуку предјес пјеске за пола сата куд год да кренес, али нико неце пјесака, сви се возикају. У граду висе аута него у милионском граду. Само дизи цјену и горива и паркинга. Здравље је битније, мало кретања не скоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

17.10.2019 11:11

Обећање лудом радовање - каже наша народна пословица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

17.10.2019 12:54

Колико станова посједује Боби Станаревиц локала и градјевинских парцела на којим се гради стамбено насеље полагацете рацуне за све бандо.

ОДГОВОРИТЕ