SDS pita gdje su obećane podzemne garaže u BL?

- Umjesto povećanja cijana parkinga u Banjaluci gradske vlasti predvođene SNSD-om bi trebale ispuniti svoje predizborno obećanje o gradnji podzemnih parkinga i na taj način riješiti, nedostatak parking mjesta u našem gradu, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Republika Srpska 17.10.2019 | 12:26
SDS pita gdje su obećane podzemne garaže u BL?
„Izjava načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviše Sandića koji kaže da će „ cijena parkiranja biti destimulativna", kako bi se građani stimulisali da koriste gradski prevoz je licimjerna pogotovo kada se zna da su nakon niza poskupljenja cijene gradskog prevoza u Banjaluci postale najskuplje, ne samo u BiH nego i u regionu“, navodi sa u saopštenju GO SDS Banjaluka.

Podsjećamo da je ovo samo jedno u nizu poskupljenja koje je aktuelna vlast nametnula stanovnicima našeg grada i smatramo da se ta praksa mora zaustaviti.

„Smatramo da je zbog politike poskupljenja koju SNSD provodi destimulativan postao, ne samo parking i gradski prevoz nego i struja, gorivo, voda, odvoz smeća, ogrev i masa drugih stvari čijim se poskupljenjem želi nadomjestiti nesposobnost i bezidejnost vlasti.

„Novim poskupljenjem se, kao i u ranijim slučajevima, neće riješiti nijedan problem, pa ni nedostatak parking mjesta. Zato od gradonačelnika Igora Radojičića tražimo da ispuni predizborna obećanja o gradnji podzemnih garaža i novih parkinga i na taj način riješi ovaj problem“, saopšteno je iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

- Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga u centru grada je spreman, ali konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, oni odlučuju da li će i kada će ovaj prijedlog ići na dnevni red, kazao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.
 
Naveo je da se, pored dizanja cijena, predlaže i proširenje nulte zone, kao i poboljšanje kvaliteta usluga javnog prevoza.

"Cilj je da stimulišemo vlasnike privatnih automobila, koji bi za kilometar ili dva sami dolazili u centar autom, da koriste javni prevoz. Neće im se isplatiti da u centar grada dolaze autom, jer će cijena parkiranja biti destimulativna", objasnio je Sandić, ali nije rekao za koliko bi parking mogao poskupjeti.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jiri

17.10.2019 10:29

Ma ja..to je najbitnije..eee moji drugari iz SDS... koliko zicera vam je SNSD i nesposobni Radojcic servirao, a vi o parkingu

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

17.10.2019 11:03

Za 4 godine kroz gradsku kasu proci ce 600 miliona KM i samo me interesuje da li neko vidi gdje je to ulozeno. Ako misle da zamaskiraju potrosene pare sa ovim bijednim projektima 10 kruznih tokova, jedan most, rekonstrukcija par objekata, onda je ovaj narod lud i ne zna da sabira. Za 20 godina vladavine iste stranke kroz kasu je proslo 3 milijarde KM i neka mi neko objasni jedan projekat sa kojim se Banja Luka moze pohvaliti i da se neko ugleda na istu. Grad nikad prljaviji nije bio, Vrbas je postao zabokrecina, ulice valovite u svim naseljima, ali zato svi nacelnici, zamjenici i ostala ekipa iz opstine prave vikendice i kuce sa bazenima po naseljima oko Banja Luke te zive u najluksuznijim stanovima u uzem centru grada, dok se prvi covjek grada pravi skroman i vjesto krije svoje dobro organizovane novcane tokove koje lageruje na sigurno u inostranim bankama. Na kraju krajeva kad je Crnogorac radio nesto.

Name

Re

17.10.2019 11:13

Sve je bitno, i sve je slagano!

Name

Zašto bi...

17.10.2019 10:31

Zašto bi Igor i njegova podguzna muva Amidža išta radili kada je dovoljno da sjeku mladice dunja i uklanjaju spomen obilježja u obliku srca. To je jedini zadatak koji im je njihov gospodar povjerio i koji moraju ispuniti kako bi zadržali fotelje.

ODGOVORITE
Name

gavro

17.10.2019 11:10

Amidjic je trenutno najpokvareniji covjek u opstinia nije imalo kuce zasto da ga ujede dok se nije docepao finansija grada Banjaluka. Sve sto je prije toga imao dao mu je punac Dakic inace vredan i posten privatnik.Amidjic sad verovali ili ne ne vidi i ne pozdravlja do jucerasnje poznanike i komsije.Umislila podguzna muva da je Putin

Name

vaske

17.10.2019 10:59

Citav kompleks garaza kod Privrednog suda su prazne vec petnaest godina,al iz razloga ko zna kojeg niti ih prodaju,niti daju ljudima da parkiraju.KRIVCI nacelnik Radojcic i dozivotni predsjednik Privredne komore Borko Djuric,koji se toliko obogatio da vise nezna kud udara,pa se malo od tumbanja i iskrivio.

ODGOVORITE
Name

Realnost

17.10.2019 11:02

Napravijo je miskovic i burle delta siti podzemnu garazu

ODGOVORITE
Name

Buda

17.10.2019 11:03

Tako i treba, ljudi bi najradije sa autom u kafic kada bi moglo. Ajde odravire auto Banjaluku predjes pjeske za pola sata kud god da krenes, ali niko nece pjesaka, svi se vozikaju. U gradu vise auta nego u milionskom gradu. Samo dizi cjenu i goriva i parkinga. Zdravlje je bitnije, malo kretanja ne skodi.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

17.10.2019 11:11

Obećanje ludom radovanje - kaže naša narodna poslovica!

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

17.10.2019 12:54

Koliko stanova posjeduje Bobi Stanarevic lokala i gradjevinskih parcela na kojim se gradi stambeno naselje polagacete racune za sve bando.

ODGOVORITE