ЕК - Локо "јури" за Партизаном! Будућност изгубила!

Локомотива се захуктала пред Партизан.  Кошаркаши Локомотиве Кубањ савладали су Лимож 86:75, у последњем мечу трећег кола Партизанове Групе Б Еврокупа.  Руси уз Партизан једини са позитивним скором у Групи Б Еврокупа.  Локомотива зарибала, али с победом долази на мегдан Партизану.  Руси сломили Лимож тек у последњој четвртини. . .  Шок у "Морачи" – Арка надиграла Будућност! Кошаркаши Будућности разочарали су своје навијаче неколико дана након победе над Црвеном звездом.

Кошарка 16.10.2019 | 21:37
ЕК - Локо "јури" за Партизаном! Будућност изгубила!
Француски тим је сјајно парирао "Локосима" у Краснодару до последња три минута, када домаћин серијом 11:2 стиже до двоцифрене предности (82:71) и прелама меч.

Локомотиву је до друге победе предводио Алан Вилијамс са 17 поена и 5 скокова, док су по 14 убацили Сем Декер и Вил Камингс.

Одличан наступ је имао српски центар Драган Апић са 9 поена (3/4 из игре) уз 2 скока за 12 и по минута на паркету.

Девет поена додао је и Дмитри Кулагин, док је 7 уз 6 асистенција забележио Витали Фридзон.

Лимож, који је водио уочи последњег квартала, носио је Винсент Сенфорд са 24 поена и 6 украдених лопти.

Одлично га је пратио Семај Кристон са 21 поеном и 6 асистенција, док је Џери Бутсиел додао 14 поена уз 9 скокова.

У следећем колу Локомотива гостује непораженом Партизану 21. октобра.

Партизан је после три одиграна кола у Еврокупу на првом месту своје групе са максималним учинком. Одмах до њега је Локомотива Кубањ, екипа која ће 22. октобра гостовати у Београду.

Биће то прилика за тим Андрее Тринкијерија да направи одлучујући корак ка другој фази и да још једном конкуренту побегне на безбедно растојање.

Руски представник је у среду уписао другу победу. Локомотива је на свом терену победила Лимож – 86:76.

Иако резултат говори да је екипа из Кубања стигла до рутинског тријумфа, у дворани се водила изједначена борба, која је решена пре свега одличним издањем домаћина у последњој четвртини (20:19, 22:22, 13:17, 31:17).

Први стрелац Локомотиве био је Ален Вилијамс са 17 поена и пет скокова. Пратио га је тандем земљака из Америке – Сем Декер и Вил Камингс, који су постигли по 14 поена. Драган Апић убацио је осам.

Први стрелац меча био је Лиможов бек Винсент Сендфорд са 24 поена и пет скокова. Семај Кристон је убацио 21…

Нису без разлога у стручном штабу Локомотиве упозоравали пред меч са Лиможом да их очекује изузетно тежак посао. Све то се обистинило готово од речи до речи, а руски састав је до победе дошао уз доста муке - 86:75.

Поглед на резултат рекао би вам да је Локомотива овај меч лако добила, али то уопште није тачно. Тим из Кубања кључну предност направио је тек на око три минута пред крај, када је отишао на "плус 11". Та залиха је била сасвим довољна да се до краја дође до победе.

Најзаслужнији за тријумф домаћих био је Алан Вилијамс са 17 поена и готово беспрекоран учинак (5/7 за два, 7/7 са линије за слободна бацања), а испратили су га Сем Декер и Вил Камингс са 14 поена.

Иако прва четвртина обично не покаже у ком смеру ће се кретати меч, првих десет минута између Локомотиве и Лиможа као да нам је говорило да ћемо до крају гледати драму. Нон-стоп су Руси водили, али је гост дисао за вратом и није дозвољавао тиму из Кубања да се одвоји. Тачније, само поен је делио једне и друге на крају прве деонице - 20:19.

Друга деоница донела нам је и прво водство гостујућег тима, а резултатска клацкалица била је на снази све до краја овог периода. Смењивали су се и једни и други у водству, а част да на полувремену буде тим који је у водству имала је Локомотива - 42:41.

Врло добро су момци из Кубања отворили трећу четвртину. Одлепили су се на сасвим солидних шест поена разлике, а онда су потпуно безразложно стали. Лимож је направио серију од 12:2 и повео са четири поена предности. Ту разлику, колико-толико, успели су да сачувају пред последњих десет минута кошарке - 55:58.

Меч је, ипак, решен без готово икакве драме. Последња деоница донела нам је одличну, брзу и кошарку која је била лепа за око. Константно је Локомотива покушавала да се отргне из загрљаја невероватног госта и у томе је успела на око три минута пред крај меча. Сјајном секвенцом у којој су се ређале тројке, кошеви из леј-апа и лепа закуцавања, састав из Кубања отишао је на двоцифрену разлику и тако ставио тачку на овај меч - 86:75.

Изненађење смо видели у другом дуелу одиграном у исто време. Монако није успео да веже и трећу победу у Групи А, пошто је у Израелу изгубио од Макаби Ришона. Француски клуб стигао је на "минус два" на око 40 секунди пред крај меча, иако је у једном тренутку губио са чак 15 поена разлике на половини четвртог квартала. Тим Саше Обрадовића није имао снаге да зада завршни ударац Израелцима - 77:72.

Најефикаснији у екипи домаћина био је Алекс Хамилтон са 22 поена, док је Ди Бост завршио са 18 поена код гостију.

Група Б, 3. коло:

Локомотива – Лимож 86:75
уторак Ритас – Партизан 61:66
уторак Венеција – Тофаш 76:65

ТАБЕЛА: Партизан 3-0, Локомотива 2-1, Лимож, Венеција, Ритас и Тофаш (1-2).

Шок у "Морачи" – Арка надиграла Будућност! Кошаркаши Будућности разочарали су своје навијаче неколико дана након победе над Црвеном звездом.

Подгоричани су неочекивано изгубили од пољске Арке Гдањск 62:59 у трећем колу Еврокупа.

Будућност је ушла сјајно у меч и стекла двоцифрену предност већ после првог периода (21:10).

Међутим, црногорски тим се брзо опустио, што Пољаци користе и сјајном игром у завршници првог полувремена смањују на само три поена заостатка (35:32).

Екипе су биле у егалу током трећег периода, али у последњем нападу Арка стиже до преокрета и првог вођства у "Морачи" (47:46).

Будућност је преокренула на +4 на старту последњег квартала (51:47), али када се очекивало да преломи меч, домаћин препушта контролу гостима који преко сјајног Бостика у неизвесној завршници стижу до велике победе.

Арку је предводио Џош Бостик са 19 поена, 17 је постигао Бен Емелогу уз 9 скокова, 10 је додао Девонте Апсон, док је Кшиштоф Шубарга имао 7 скокова и 6 асистенција.

Најефикаснији у екипи Будућности био је Ханас Мартин са 14 поена уз 13 скокова, 13 поена је убацио Џастин Кобс уз 6 асистенција, док је Скот Бамфот додао 10.

Будућност је доживела трећи узастопни пораз у Еврокупу, док је тим из Гдањска стигао до друге победе.

Кобс промашио продужетак, Арка закуцала Будућност за дно! Велико мучење домаћих у Морачи...

У Подгорици се пред почетак сезоне најављивао прави поход на Еврокуп. Међутим, већ након три кола чини се да можемо да кажемо да ће Будућност тешко проћи чак и прву фазу такмичења. У Морачи је данас пред око 2.500 навијача победу успела да однесе и Арка из Гдиње, 59:62.

Пољски представник одиграо је баш онако како је и хтео. Чврст, тврд стил на мали број поена никако није одговарао кошаркашима Будућности, који су се дуго мучили да пронађу ритам. На крају је Кобс чак могао да донесе продужетак екипи Будућности, али је промашио тројку уз звук сирене.

Најбољи су код Подгоричана били управо Кобс са 13 поена, као и Мартин са 14 поена. То, ипак, вечерас није било довољно за жилаве Пољаке.

Додуше, прва четвртина почела је изузетно коректно. Подгоричани су константно водили, а серијом 10:0 на крају деонице успели су да дођу и до великих 11 поена предности, колико је било након првих десет минута кошарке - 21:10.

И деловало је да ће Будућност данас лако срушити Пољаке, пошто је тим из Мораче наствио у сличном ритму и у наставку. Подгоричани су повели и са 14 поена предности, али су онда допустили себи да нагло падну и упадну у ритам који им није одговарао. Мало по мало, Арка из Гдиње је дошла на само три поена иза Будућности - 35:32.

Пољаци су врло брзо по повраку са одмора увели потпуни резултатски егал у овај меч који је био на снази кроз читаву трећу четвртину. Чак пет пута резултат на семафору био је нерешен у трећем кварталу, а предност пред последњих десет минута имала је гостујућа екипа - 46:47.

Почетак последње четвртине није био за уживање. Ређале су се изгубљене лопте једна за другом, све док коначно није прорадила далекометна паљба на обе стране и размрдала кошаркаше. Али само на кратко. Након тога се поново ушло у катастрофалну серију, а резултат на семафору је готово два и по минута био 53:53.

До даха је прва стигла Арка из Гдиње, Џош Бостик је прво постигао двојку, а потом и асистирао за три БенуЕмелогу и доказао да их није пореметила ни техничка грешка. Пред последњих 14 секунди утакмице гости су имали четири поена предности, а наду да домаћи могу нешто да ураде дао је Кобс тројком. Пољаци су након тога погодили оба пенала и пустили су Кобса поново да шута за три. Овога пута није био успешан и Морача је остала нема.

Изненађење је у Немачкој направио грчки Промитеас који је успео да покупи бодове у Улму. Гост је у веома узбудљивом мечу успео да сломи домаћина у последњим тренуцима утакмице. Лангстон Хол је одвео Грке до "плус три" на 14 секунди пред крај, а Андреас Обст није успео да погоди тројку уз звук сирене и тако одведе меч у продужетак - 67:70.

Најефикаснији код гостију био је управо Хол са 16 постигнутих поена, а код домаћина се истакао ЗоранДрагић са 17 поена.

Тренто је неочекивано лако савладао Олденбург. Немци су се колико-толико држали током првог полувремена након чега је на терену постојала само италијанска екипа. Црно-бели су узлетели високо и кључном серијом средином четврте четвртине успели су да оду на недостижну предност - 91:81.

Најбољи код домаћих био је Џастин Нокс са невероватних 25 поена и шест скокова, а одмах иза био је Алесандро Ђентиле са 19 поена и шест скокова. У екипи Олденбурга до запаженог учинка стигли су НатанБут са 20 поена и Робин Амејз са 16 поена.

У Групи А, Макаби Ришон је савладао Монако 77:72, док је грчки Промитеас славио на гостовану у Немачкој код Улма 70:67.

Група А:

Макаби – Монако 77:72
Улм – Промитеас 67:70
уторак Виртус – Андора 87:72

Група Ц:

Бреша – Цедевита Олимпија
Хувентуд – Дарушафака
Нантер – Уникс

Група Д:

Тренто – Олденбург 91:81
Будућност – Арка Гдањск 69:72

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар