EK - Loko "juri" za Partizanom! Budućnost izgubila!

Lokomotiva se zahuktala pred Partizan.  Košarkaši Lokomotive Kubanj savladali su Limož 86:75, u poslednjem meču trećeg kola Partizanove Grupe B Evrokupa.  Rusi uz Partizan jedini sa pozitivnim skorom u Grupi B Evrokupa.  Lokomotiva zaribala, ali s pobedom dolazi na megdan Partizanu.  Rusi slomili Limož tek u poslednjoj četvrtini. . .  Šok u "Morači" – Arka nadigrala Budućnost! Košarkaši Budućnosti razočarali su svoje navijače nekoliko dana nakon pobede nad Crvenom zvezdom.

Košarka 16.10.2019 | 21:37
EK - Loko "juri" za Partizanom! Budućnost izgubila!
Francuski tim je sjajno parirao "Lokosima" u Krasnodaru do poslednja tri minuta, kada domaćin serijom 11:2 stiže do dvocifrene prednosti (82:71) i prelama meč.

Lokomotivu je do druge pobede predvodio Alan Vilijams sa 17 poena i 5 skokova, dok su po 14 ubacili Sem Deker i Vil Kamings.

Odličan nastup je imao srpski centar Dragan Apić sa 9 poena (3/4 iz igre) uz 2 skoka za 12 i po minuta na parketu.

Devet poena dodao je i Dmitri Kulagin, dok je 7 uz 6 asistencija zabeležio Vitali Fridzon.

Limož, koji je vodio uoči poslednjeg kvartala, nosio je Vinsent Senford sa 24 poena i 6 ukradenih lopti.

Odlično ga je pratio Semaj Kriston sa 21 poenom i 6 asistencija, dok je Džeri Butsiel dodao 14 poena uz 9 skokova.

U sledećem kolu Lokomotiva gostuje neporaženom Partizanu 21. oktobra.

Partizan je posle tri odigrana kola u Evrokupu na prvom mestu svoje grupe sa maksimalnim učinkom. Odmah do njega je Lokomotiva Kubanj, ekipa koja će 22. oktobra gostovati u Beogradu.

Biće to prilika za tim Andree Trinkijerija da napravi odlučujući korak ka drugoj fazi i da još jednom konkurentu pobegne na bezbedno rastojanje.

Ruski predstavnik je u sredu upisao drugu pobedu. Lokomotiva je na svom terenu pobedila Limož – 86:76.

Iako rezultat govori da je ekipa iz Kubanja stigla do rutinskog trijumfa, u dvorani se vodila izjednačena borba, koja je rešena pre svega odličnim izdanjem domaćina u poslednjoj četvrtini (20:19, 22:22, 13:17, 31:17).

Prvi strelac Lokomotive bio je Alen Vilijams sa 17 poena i pet skokova. Pratio ga je tandem zemljaka iz Amerike – Sem Deker i Vil Kamings, koji su postigli po 14 poena. Dragan Apić ubacio je osam.

Prvi strelac meča bio je Limožov bek Vinsent Sendford sa 24 poena i pet skokova. Semaj Kriston je ubacio 21…

Nisu bez razloga u stručnom štabu Lokomotive upozoravali pred meč sa Limožom da ih očekuje izuzetno težak posao. Sve to se obistinilo gotovo od reči do reči, a ruski sastav je do pobede došao uz dosta muke - 86:75.

Pogled na rezultat rekao bi vam da je Lokomotiva ovaj meč lako dobila, ali to uopšte nije tačno. Tim iz Kubanja ključnu prednost napravio je tek na oko tri minuta pred kraj, kada je otišao na "plus 11". Ta zaliha je bila sasvim dovoljna da se do kraja dođe do pobede.

Najzaslužniji za trijumf domaćih bio je Alan Vilijams sa 17 poena i gotovo besprekoran učinak (5/7 za dva, 7/7 sa linije za slobodna bacanja), a ispratili su ga Sem Deker i Vil Kamings sa 14 poena.

Iako prva četvrtina obično ne pokaže u kom smeru će se kretati meč, prvih deset minuta između Lokomotive i Limoža kao da nam je govorilo da ćemo do kraju gledati dramu. Non-stop su Rusi vodili, ali je gost disao za vratom i nije dozvoljavao timu iz Kubanja da se odvoji. Tačnije, samo poen je delio jedne i druge na kraju prve deonice - 20:19.

Druga deonica donela nam je i prvo vodstvo gostujućeg tima, a rezultatska klackalica bila je na snazi sve do kraja ovog perioda. Smenjivali su se i jedni i drugi u vodstvu, a čast da na poluvremenu bude tim koji je u vodstvu imala je Lokomotiva - 42:41.

Vrlo dobro su momci iz Kubanja otvorili treću četvrtinu. Odlepili su se na sasvim solidnih šest poena razlike, a onda su potpuno bezrazložno stali. Limož je napravio seriju od 12:2 i poveo sa četiri poena prednosti. Tu razliku, koliko-toliko, uspeli su da sačuvaju pred poslednjih deset minuta košarke - 55:58.

Meč je, ipak, rešen bez gotovo ikakve drame. Poslednja deonica donela nam je odličnu, brzu i košarku koja je bila lepa za oko. Konstantno je Lokomotiva pokušavala da se otrgne iz zagrljaja neverovatnog gosta i u tome je uspela na oko tri minuta pred kraj meča. Sjajnom sekvencom u kojoj su se ređale trojke, koševi iz lej-apa i lepa zakucavanja, sastav iz Kubanja otišao je na dvocifrenu razliku i tako stavio tačku na ovaj meč - 86:75.

Iznenađenje smo videli u drugom duelu odigranom u isto vreme. Monako nije uspeo da veže i treću pobedu u Grupi A, pošto je u Izraelu izgubio od Makabi Rišona. Francuski klub stigao je na "minus dva" na oko 40 sekundi pred kraj meča, iako je u jednom trenutku gubio sa čak 15 poena razlike na polovini četvrtog kvartala. Tim Saše Obradovića nije imao snage da zada završni udarac Izraelcima - 77:72.

Najefikasniji u ekipi domaćina bio je Aleks Hamilton sa 22 poena, dok je Di Bost završio sa 18 poena kod gostiju.

Grupa B, 3. kolo:

Lokomotiva – Limož 86:75
utorak Ritas – Partizan 61:66
utorak Venecija – Tofaš 76:65

TABELA: Partizan 3-0, Lokomotiva 2-1, Limož, Venecija, Ritas i Tofaš (1-2).

Šok u "Morači" – Arka nadigrala Budućnost! Košarkaši Budućnosti razočarali su svoje navijače nekoliko dana nakon pobede nad Crvenom zvezdom.

Podgoričani su neočekivano izgubili od poljske Arke Gdanjsk 62:59 u trećem kolu Evrokupa.

Budućnost je ušla sjajno u meč i stekla dvocifrenu prednost već posle prvog perioda (21:10).

Međutim, crnogorski tim se brzo opustio, što Poljaci koriste i sjajnom igrom u završnici prvog poluvremena smanjuju na samo tri poena zaostatka (35:32).

Ekipe su bile u egalu tokom trećeg perioda, ali u poslednjem napadu Arka stiže do preokreta i prvog vođstva u "Morači" (47:46).

Budućnost je preokrenula na +4 na startu poslednjeg kvartala (51:47), ali kada se očekivalo da prelomi meč, domaćin prepušta kontrolu gostima koji preko sjajnog Bostika u neizvesnoj završnici stižu do velike pobede.

Arku je predvodio Džoš Bostik sa 19 poena, 17 je postigao Ben Emelogu uz 9 skokova, 10 je dodao Devonte Apson, dok je Kšištof Šubarga imao 7 skokova i 6 asistencija.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Hanas Martin sa 14 poena uz 13 skokova, 13 poena je ubacio Džastin Kobs uz 6 asistencija, dok je Skot Bamfot dodao 10.

Budućnost je doživela treći uzastopni poraz u Evrokupu, dok je tim iz Gdanjska stigao do druge pobede.

Kobs promašio produžetak, Arka zakucala Budućnost za dno! Veliko mučenje domaćih u Morači...

U Podgorici se pred početak sezone najavljivao pravi pohod na Evrokup. Međutim, već nakon tri kola čini se da možemo da kažemo da će Budućnost teško proći čak i prvu fazu takmičenja. U Morači je danas pred oko 2.500 navijača pobedu uspela da odnese i Arka iz Gdinje, 59:62.

Poljski predstavnik odigrao je baš onako kako je i hteo. Čvrst, tvrd stil na mali broj poena nikako nije odgovarao košarkašima Budućnosti, koji su se dugo mučili da pronađu ritam. Na kraju je Kobs čak mogao da donese produžetak ekipi Budućnosti, ali je promašio trojku uz zvuk sirene.

Najbolji su kod Podgoričana bili upravo Kobs sa 13 poena, kao i Martin sa 14 poena. To, ipak, večeras nije bilo dovoljno za žilave Poljake.

Doduše, prva četvrtina počela je izuzetno korektno. Podgoričani su konstantno vodili, a serijom 10:0 na kraju deonice uspeli su da dođu i do velikih 11 poena prednosti, koliko je bilo nakon prvih deset minuta košarke - 21:10.

I delovalo je da će Budućnost danas lako srušiti Poljake, pošto je tim iz Morače nastvio u sličnom ritmu i u nastavku. Podgoričani su poveli i sa 14 poena prednosti, ali su onda dopustili sebi da naglo padnu i upadnu u ritam koji im nije odgovarao. Malo po malo, Arka iz Gdinje je došla na samo tri poena iza Budućnosti - 35:32.

Poljaci su vrlo brzo po povraku sa odmora uveli potpuni rezultatski egal u ovaj meč koji je bio na snazi kroz čitavu treću četvrtinu. Čak pet puta rezultat na semaforu bio je nerešen u trećem kvartalu, a prednost pred poslednjih deset minuta imala je gostujuća ekipa - 46:47.

Početak poslednje četvrtine nije bio za uživanje. Ređale su se izgubljene lopte jedna za drugom, sve dok konačno nije proradila dalekometna paljba na obe strane i razmrdala košarkaše. Ali samo na kratko. Nakon toga se ponovo ušlo u katastrofalnu seriju, a rezultat na semaforu je gotovo dva i po minuta bio 53:53.

Do daha je prva stigla Arka iz Gdinje, Džoš Bostik je prvo postigao dvojku, a potom i asistirao za tri BenuEmelogu i dokazao da ih nije poremetila ni tehnička greška. Pred poslednjih 14 sekundi utakmice gosti su imali četiri poena prednosti, a nadu da domaći mogu nešto da urade dao je Kobs trojkom. Poljaci su nakon toga pogodili oba penala i pustili su Kobsa ponovo da šuta za tri. Ovoga puta nije bio uspešan i Morača je ostala nema.

Iznenađenje je u Nemačkoj napravio grčki Promiteas koji je uspeo da pokupi bodove u Ulmu. Gost je u veoma uzbudljivom meču uspeo da slomi domaćina u poslednjim trenucima utakmice. Langston Hol je odveo Grke do "plus tri" na 14 sekundi pred kraj, a Andreas Obst nije uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene i tako odvede meč u produžetak - 67:70.

Najefikasniji kod gostiju bio je upravo Hol sa 16 postignutih poena, a kod domaćina se istakao ZoranDragić sa 17 poena.

Trento je neočekivano lako savladao Oldenburg. Nemci su se koliko-toliko držali tokom prvog poluvremena nakon čega je na terenu postojala samo italijanska ekipa. Crno-beli su uzleteli visoko i ključnom serijom sredinom četvrte četvrtine uspeli su da odu na nedostižnu prednost - 91:81.

Najbolji kod domaćih bio je Džastin Noks sa neverovatnih 25 poena i šest skokova, a odmah iza bio je Alesandro Đentile sa 19 poena i šest skokova. U ekipi Oldenburga do zapaženog učinka stigli su NatanBut sa 20 poena i Robin Amejz sa 16 poena.

U Grupi A, Makabi Rišon je savladao Monako 77:72, dok je grčki Promiteas slavio na gostovanu u Nemačkoj kod Ulma 70:67.

Grupa A:

Makabi – Monako 77:72
Ulm – Promiteas 67:70
utorak Virtus – Andora 87:72

Grupa C:

Breša – Cedevita Olimpija
Huventud – Darušafaka
Nanter – Uniks

Grupa D:

Trento – Oldenburg 91:81
Budućnost – Arka Gdanjsk 69:72

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar