Москва: Напето до краја, али Лајовић иде даље!

Душан тек у трећем сету сломио Чеха.  Лајовић уз доста муке до четвртфинала Купа Кремља! Српски тенисер Душан Лајовић тешко победом над Чехом Лукашом Росолом 6:4, 6:7 (6:8), 6:3 пласирао се у четвртфинале московског Купа Кремља.

Тенис 16.10.2019 | 18:27
Москва: Напето до краја, али Лајовић иде даље!
Лајовић је и раније могао да реши питање победника јер је у другом сету имао је вођство 5:4 на свој сервис.

Онда и меч лопту у тај-брејку, да би на крају успео да слави тек после три сета.

У наредном колу Лајовић игра против Француза Адријана Манарина.

У Москви наступају још Никола Милојевић који као "лаки лузер" у другој рунди чека Алена Авиздзбу из Русије, а Миомир Кецмановић за ривала има још једног Француза Жеремија Шардија.

Куп Кремља игра се за наградни фонд од 840.130 долара.

Много теже него што се ичекивало, али победа се пише. Душан Лајовић се пласирао у четвртфинале турнира у Москви, на којем има статус четвртог носиоца.

Лајовић је у борби за место међу осам најбољих савладао Лукаша Росола са 2:1 у сетовима – 6:4, 6:7, 6:3. Наредни ривал биће му Француз Адријан Манарино, којег јако добро познаје, јер су у последњих годину дана играли два пута један против другог, а српски тенисер је оба пута победио: лани у Базелу 2:1 у сетовима и ове године у Дохи са 2:0.

Што се тиче данашњег меча, није се очекивао овако јако отпор Росола, који је на турнир дошао као 154. тенисер света. У првом сету Лајовић је одмах направио брејк и ту предност сачувао до краја (6:4). И у другом је кренуло на исти начин, али када је сервирао за победу, на 5:4, Душан је допустио себи да изгуби сервис гем и то без освојеног поена.

Други сет је отишао у тај-брејк, Лајовић је у њему водио 3:1, па сервирао за победу на 6:5, али је Чех успео да се одбрани и на крају са 8:6 добије тај део меча и одведе га у трећи сет. Све до 4:3 свако је држао свој сервис, да би ту српски тенисер направио брејк, повео 5:3 и онда без изгубљеног поена добио последњи гем, за победу.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар