Moskva: Napeto do kraja, ali Lajović ide dalje!

Dušan tek u trećem setu slomio Čeha.  Lajović uz dosta muke do četvrtfinala Kupa Kremlja! Srpski teniser Dušan Lajović teško pobedom nad Čehom Lukašom Rosolom 6:4, 6:7 (6:8), 6:3 plasirao se u četvrtfinale moskovskog Kupa Kremlja.

Tenis 16.10.2019 | 18:27
Moskva: Napeto do kraja, ali Lajović ide dalje!
Lajović je i ranije mogao da reši pitanje pobednika jer je u drugom setu imao je vođstvo 5:4 na svoj servis.

Onda i meč loptu u taj-brejku, da bi na kraju uspeo da slavi tek posle tri seta.

U narednom kolu Lajović igra protiv Francuza Adrijana Manarina.

U Moskvi nastupaju još Nikola Milojević koji kao "laki luzer" u drugoj rundi čeka Alena Avizdzbu iz Rusije, a Miomir Kecmanović za rivala ima još jednog Francuza Žeremija Šardija.

Kup Kremlja igra se za nagradni fond od 840.130 dolara.

Mnogo teže nego što se ičekivalo, ali pobeda se piše. Dušan Lajović se plasirao u četvrtfinale turnira u Moskvi, na kojem ima status četvrtog nosioca.

Lajović je u borbi za mesto među osam najboljih savladao Lukaša Rosola sa 2:1 u setovima – 6:4, 6:7, 6:3. Naredni rival biće mu Francuz Adrijan Manarino, kojeg jako dobro poznaje, jer su u poslednjih godinu dana igrali dva puta jedan protiv drugog, a srpski teniser je oba puta pobedio: lani u Bazelu 2:1 u setovima i ove godine u Dohi sa 2:0.

Što se tiče današnjeg meča, nije se očekivao ovako jako otpor Rosola, koji je na turnir došao kao 154. teniser sveta. U prvom setu Lajović je odmah napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja (6:4). I u drugom je krenulo na isti način, ali kada je servirao za pobedu, na 5:4, Dušan je dopustio sebi da izgubi servis gem i to bez osvojenog poena.

Drugi set je otišao u taj-brejk, Lajović je u njemu vodio 3:1, pa servirao za pobedu na 6:5, ali je Čeh uspeo da se odbrani i na kraju sa 8:6 dobije taj deo meča i odvede ga u treći set. Sve do 4:3 svako je držao svoj servis, da bi tu srpski teniser napravio brejk, poveo 5:3 i onda bez izgubljenog poena dobio poslednji gem, za pobedu.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar