Мицић о Србији и Мундобаскету...

Ваљда су играчи схватили да его мора да се повинује интересу тима.  “Они незадовољни својим статусом остаће незадовољни и после свађе. Мислим да је боље да свако крене од себе. Ван терена је све функционисало супер, али на терену нешто није штимало”, каже српски плејмејкер.

Кошарка 16.10.2019 | 23:20
Мицић о Србији и Мундобаскету...
Ране после неуспелог покушаја кошаркашке репрезентације Србије да се докопа златне медаље и покори свет још су свеже и тешко да ће се ускоро залечити. Орлови су испустили јединствену шансу која тешко да ће се поновити у наредним годинама, због чега порази од Шпаније, а поготово Аргентине још више боле...

У мору информација које су кружиле медијским небом о стању унутар свлачионице Србије, једино је истинита ставка да је Александар Ђорђевић на располагању имао квалитет који је на папиру гарантовао реалну борбу за медаљу, па чак и злато. Утисак је да нешто јесте недостајало...

"Сматрам да смо имали толико квалитета да га је било и више него што је потребно за ову врсту такмичења. Осим што смо имали квалитет, сваки играч иза себе је имао врхунску клупску сезону. Милутинов, Гудурић, Јокић и ја, као нешто млађи, изашли смо из најбољих сезона у каријери. Није неопходно имати 12 најбољих играча, боље је имати 12 задовољних и да се зна ко је лидер. Да не би било незадовољних и несрећних", изјавио је увек врло реални Василије Мицић за празнични број Вечерњих новости.

Без намере да подиже прашину месец дана по завршетку Светског купа, одмерено и аргументовано један од најбољих европских организатора игре верује да је било реалних ствари које су утицале на то да резултат у Кини не буде повољан.

"Када свако од нас жели да буде "тај", а тренер треба све то да прихвати, деси се да нешто не кликне. Шпанија је имала четири играча који по квалитету нису наша класа и тројицу који су радили за њих. Надам се да су сви играчи схватили да его мора да се повинује интересу тима".

На констатацију новинара да је понекад "боље да се саиграчи посвађају у тренутку и кажу један другом у лице шта имају" плејмејкер Ефеса узвраћа одрично:

"Ја то не подржавам. Они незадовољни својим статусом остаће незадовољни и после свађе. Мислим да је боље да свако крене од себе. Ван терена је све функционисало супер, али на терену нешто није штимало. После неуспеха то буде посебно упечатљиво. Ипак, не доживљам неуспех у Кини као неку трагедију", , прича Мицић за Новости.

Ипак, спушта лопту на земљу, јер је свестан да Србија има огроман потенцијал да и у будућности прави добре резултате у континуитету.
Без обзира на то што имам 25 година, знам како функционишу ствари и са медијима и са коментарима људи. Увек сам на земљи, и кад је добро и кад је лоше. Знам да иза угла увек вреба неуспех. Овај у Кини заболео је сваког од нас, али имамо квалитет и не бојим се за будућност репрезентације".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар