Micić o Srbiji i Mundobasketu...

Valjda su igrači shvatili da ego mora da se povinuje interesu tima.  “Oni nezadovoljni svojim statusom ostaće nezadovoljni i posle svađe. Mislim da je bolje da svako krene od sebe. Van terena je sve funkcionisalo super, ali na terenu nešto nije štimalo”, kaže srpski plejmejker.

Košarka 16.10.2019 | 23:20
Micić o Srbiji i Mundobasketu...
Rane posle neuspelog pokušaja košarkaške reprezentacije Srbije da se dokopa zlatne medalje i pokori svet još su sveže i teško da će se uskoro zalečiti. Orlovi su ispustili jedinstvenu šansu koja teško da će se ponoviti u narednim godinama, zbog čega porazi od Španije, a pogotovo Argentine još više bole...

U moru informacija koje su kružile medijskim nebom o stanju unutar svlačionice Srbije, jedino je istinita stavka da je Aleksandar Đorđević na raspolaganju imao kvalitet koji je na papiru garantovao realnu borbu za medalju, pa čak i zlato. Utisak je da nešto jeste nedostajalo...

"Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. Osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku klupsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih", izjavio je uvek vrlo realni Vasilije Micić za praznični broj Večernjih novosti.

Bez namere da podiže prašinu mesec dana po završetku Svetskog kupa, odmereno i argumentovano jedan od najboljih evropskih organizatora igre veruje da je bilo realnih stvari koje su uticale na to da rezultat u Kini ne bude povoljan.

"Kada svako od nas želi da bude "taj", a trener treba sve to da prihvati, desi se da nešto ne klikne. Španija je imala četiri igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa i trojicu koji su radili za njih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego mora da se povinuje interesu tima".

Na konstataciju novinara da je ponekad "bolje da se saigrači posvađaju u trenutku i kažu jedan drugom u lice šta imaju" plejmejker Efesa uzvraća odrično:

"Ja to ne podržavam. Oni nezadovoljni svojim statusom ostaće nezadovoljni i posle svađe. Mislim da je bolje da svako krene od sebe. Van terena je sve funkcionisalo super, ali na terenu nešto nije štimalo. Posle neuspeha to bude posebno upečatljivo. Ipak, ne doživljam neuspeh u Kini kao neku tragediju", , priča Micić za Novosti.

Ipak, spušta loptu na zemlju, jer je svestan da Srbija ima ogroman potencijal da i u budućnosti pravi dobre rezultate u kontinuitetu.
Bez obzira na to što imam 25 godina, znam kako funkcionišu stvari i sa medijima i sa komentarima ljudi. Uvek sam na zemlji, i kad je dobro i kad je loše. Znam da iza ugla uvek vreba neuspeh. Ovaj u Kini zaboleo je svakog od nas, ali imamo kvalitet i ne bojim se za budućnost reprezentacije".

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar